22/01/2022

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Τρίτη, 19 Μαΐου 2020, 13:22

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Μια ημέρα μετά την επαναλειτουργία του Γυμνασίου και της Α’ και Β’ Λυκείου, εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ) διοργανώνουν νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Το συλλαλητήριο ξεκίνησε στις 13:00 στα Προπύλαια, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της χώρας.

Ζητούν απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και αντιδρούν στην απευθείας μετάδοση των μαθημάτων

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό -όπως το χαρακτηρίζουν- πολυνομοσχέδιο που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας και χαρακτηρίζουν “reality show” τις κάμερες στις σχολικές αίθουσες για την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων.

Η ΔΟΕ και η ΟΙΕΛΕ ζήτησαν χθες από το υπουργείο πλήρη ενημέρωση για την Εκτίμηση Αντικτύπου σχετικά με την Προστασία Δεδομένων για το ενδεχόμενο σοβαρών και συστηματικών παραβιάσεων. Πάντως, στα σχολεία έχουν ήδη σταλεί οι οδηγίες για τον τρόπο υλοποίησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ενώ σε ό,τι αφορά το πολυνομοσχέδιο, η υπουργός ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθούν τα άρθρα που προέβλεπαν τη διεξαγωγή εξετάσεων για τη μετάβαση από την Γ’ Γυμνασίου στην Α’ Λυκείου στα Πρότυπα Σχολεία, την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και τη θέσπιση ηλιακού ορίου για τη φοίτηση στα ΕΠΑΛ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Μαΐου 2020, 13:24