07/12/2021

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020, 12:56

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο  στα Προπύλαια

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι καθηγητές οι οποίοι διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 13:00 στα Προπύλαια, με τη συμμετοχή μαθητών και φοιτητών, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Αύριο, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, διοργανώνεται στις 19:00 συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή.

Παρόμοιες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις, ενώ στο συλλαλητήριο της Αθήνας το παρών θα δώσει και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής “Ο Βύρων”.

Η ΟΛΜΕ ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου, την κατάργηση της τροπολογίας για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες, την αύξηση της χρηματοδότησης της Δημόσιας εκπαίδευσης και την λήψη όλων των υγειονομικών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων”.

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, η λειτουργία των σχολείων στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, με τα εκ’ περιτροπής μαθήματα, βοηθάει την έκβαση της απεργίας, αφού πολλοί καθηγητές είναι χωρίς τάξεις και μαθήματα.

Σημειώνεται ότι οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών το τελευταίο διάστημα ήταν συνεχείς, καθώς οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες αντιδρούν στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020, 12:59