26/01/2022

Πέθανε ο συνιδρυτής των Hondos Center Γιάννης Χόντος

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020, 12:33

Πέθανε ο συνιδρυτής των Hondos Center Γιάννης Χόντος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Γιάννης Σ. Χόντος, ένας από τους συνιδρυτές των καταστημάτων Hondos Center.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, έδινε «μάχη» με τον καρκίνο για περίπου δύο χρόνια. Μάλιστα είχε χάσει και τη σύζυγό του για τον ίδιο λόγο πριν από μερικά χρόνια. Η κηδεία του είναι σήμερα Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 15:00 το μεσημέρι, στα Άγραφα Ευρυτανίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Ποια είναι η οικογένεια Χόντου

Πριν από μισό περίπου αιώνα, σύμφωνα με το evrytanika.gr, τα παιδιά της πολύτεκνης οικογένειας του Σωτήρη Χόντου, με ένα δισάκι στον ώμο και τις ευχές των συγχωριανών τους, εγκαταλείπουν τις Μίκρες των Αγράφων (τα σημερινά Χοντέικα) με προορισμό την Αθήνα. Στην πρωτεύουσα, τα πέντε αδέρφια, οι Νίκος, Γιώργος, Αργύρης, Γιάννης και Κώστας Χόντος, δεν θα αργήσουν να αντιληφθούν ότι έχουν κλίση στο εμπόριο. Ξεκινούν ως πλασιέ σαπουνιών, αρωμάτων και φθηνών καλλυντικών της εποχής, τα οποία διαθέτουν στους υπάλληλους της Τράπεζας της Ελλάδος και στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών. Αργότερα «αναβαθμίζονται» καθώς αναλαμβάνουν τη λειτουργία ενός περιπτέρου επί της οδού Ομήρου. Η εταιρεία έχει ιδρυθεί το 1967 και το πρώτο κατάστημα άνοιξε στην οδό Ομήρου.

Σταθμός στην εξέλιξη της εταιρείας ήταν και η απόφαση της επέκτασης μέσω franchise, χάρη στην οποία η επωνυμία Hondos Center θα αποκτούσε ευρεία αναγνωρισιμότητα σε όλη την ελληνική επικράτεια. Η επιτυχία είναι άμεση, καθώς οι Ελληνίδες βρίσκουν στο κατάστημα της Ομήρου τον «σύμμαχό» τους στη γυναικεία περιποίηση. Με σλόγκαν «Του κόσμου τα καλλυντικά, πάντα πιο φθηνά» και με σκληρή προσωπική δουλειά και συχνά ταξίδια στο εξωτερικό, οι αφοί Χόντου καταφέρνουν να ανοίξουν το ένα κατάστημα μετά το άλλο και να γιγαντώσουν την εταιρεία.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020, 12:41