25/01/2022

Ο Τραμπ μειώνει το προσωπικό στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

Σε μείωση του προσωπικού στην κρίσιμη υπηρεσία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας προβαίνει ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως μετέδωσε αργά χθες, Παρασκευή, το Bloomberg επικαλούμενο πέντε πρόσωπα που γνωρίζουν τα σχέδια.

Σύμφωνα με μερικές πηγές που αναφέρονται στο τηλεγράφημα, η κίνηση αυτή εντάσσεται σε μια προσπάθεια του Λευκού Οίκου να κάνει πιο ολιγομελή τον βραχίονα της εξωτερικής πολιτικής.

Το σχετικό αίτημα μεταφέρθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε αξιωματούχους της υπηρεσίας από τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Μικ Μαλβέινι και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν, σύμφωνα με το Bloomberg.

Στην υπηρεσία εργάζονται αυτή τη στιγμή 310 άτομα. Στο τηλεγράφημα του Bloomberg δεν αναφέρεται κατά πόσους εργαζόμενους θέλει ο Τραμπ να μειώσει το προσωπικό της.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται ενώ οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων εξετάζουν αν υπάρχουν λόγοι για να παραπεμφθεί ο Ρεπουμπλικανός Τραμπ με βάση την αφήγηση ενός μάρτυρα δημόσιου συμφέροντος, ο οποίος είπε πως στις 25 Ιουλίου ο αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε τηλεφωνική επικοινωνία τους να βοηθήσει σε έρευνα εναντίον του Δημοκρατικού πολιτικού αντιπάλου του, του Τζο Μπάιντεν.

Οι βουλευτές εξετάζουν ανησυχίες ότι οι ενέργειες του Τραμπ έθεσεαν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και την ακεραιότητα των αμερικανικών εκλογών.