25/01/2022

Ο Νίκος Ταχιάος νέος πρόεδρος της Αττικό Μετρό

Στο πρόσωπο του Νίκου Ταχιάου φαίνεται να έχει καταλήξει το Μέγαρο Μαξίμου για τη θέση του προέδρου της εταιρείας Αττικό Μετρό Α.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr η απόφαση είναι οριστική και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται λίαν συντόμως. Ο κ. Ταχιάος είναι πρώτος επιλαχών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης καθώς και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Ταχιάος, ο οποίος είναι μηχανικός, θα αντικαταστήσει έναν επίσης Θεσσαλονικιό, τον Γιάννη Μυλόπουλο ο οποίος είχε διοριστεί σε αυτή τη θέση από την προηγούμενη κυβέρνηση. Για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, την οποία κατέχει σήμερα ο Θόδωρος Παπαδόπουλος, θα επιλεγεί στέλεχος της ΝΔ από το Λεκανοπέδιο. Συγκεκριμένα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κλειδώσει το όνομα του Νίκου Κουρέτα, αρχιτέκτονα, ο οποίος έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος στους δήμους Παπάγου-Χολαργού και Αθηναίων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση φέρεται να έχει καταλήξει και στο πρόσωπο του προέδρου της εταιρείας Εγνατία Οδός Α.Ε. Πρόκειται για τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο, νυν πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας και πρώην βουλευτή Πιερίας της ΝΔ. Ο κ. Κωνσταντόπουλος θα αντικαταστήσει τον νυν πρόεδρο Απόστολο Αντωνούδη.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε αντικατάσταση και του διευθύνοντος συμβούλου Αθανάσιου Σχίζα, ο οποίος διορίστηκε πριν από μόλις λίγους μήνες στη θέση αυτή. Ο διορισμός του έγινε έπειτα από απαίτηση του τέως υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη προς το ΤΑΙΠΕΔ, ωστόσο, η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει τότε την αντίδραση της ΝΔ. Οι σχετικές ανακοινώσεις για την Εγνατία Οδό Α.Ε. αναμένεται να γίνουν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

 

Πηγή: Voria