22/10/2021

Ο Κιμ Γιονγκ -Ουν στο όρος Παέκτου λίγο πριν κάνει το επόμενο μεγάλο πολιτικό βήμα

Εικόνες με τον Κιμ Γιονγκ-Ουν να ιππεύει ένα λευκό άλογο στο πιο ιερό βουνό της Βόρειας Κορέας και την πνευματική γενέτειρα της δυναστείας των Κιμ, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

 «Η πορεία του με άλογο στο όρος Παέκτου είναι ένα σημαντικό γεγονός βαρύνουσας σημασίας για την ιστορία της κορεατικής επανάστασης», τόνισε το πρακτορείο KCNA.

«Οι αξιωματούχοι που τον συνόδευαν στο όρος Παέκτου, είναι πεπεισμένοι (…) ότι θα πραγματοποιηθεί μια μεγαλειώδης επιχείρηση η οποία θα προκαλέσει ξανά θαυμασμό στον κόσμο και θα κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός στην κορεατική επανάσταση», πρόσθεσε το πρακτορείο.

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο τι ενδέχεται να περιλαμβάνει η επιχείρηση, όμως ο Κιμ έχει επισκεφθεί και στο παρελθόν το ιερό αυτό βουνό προτού προχωρήσει σε μεγάλα εγχειρήματα.

Στο τέλος του 2017 επισκέφθηκε το όρος Παέκτου λίγες ημέρες αφού η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τον μεγαλύτερο διηπειρωτικό, βαλλιστικό της πύραυλο και μερικές εβδομάδες προτού εκφωνήσει σημαντική ομιλία για το νέο έτος, στην οποία έκανε άνοιγμα προς τη Νότια Κορέα.