20/10/2021

Ο ιερός σκοπός που μέχρι σήμερα αγωνίζεται ο Golovkin

Μεγαλωμένος σε μία εργατική οικογένεια με τον πατέρα να είναι μεταλλωρύχος οι επιλογές του Gennady δεν ήταν πολλές. Όμως τα μεγαλύτερα αδέρφια του Sergey και Vadim ήταν αυτά που τον ενέπνευσαν. Τον έπεισαν πως έχει ταλέντο στην πυγμαχία και εκείνος μετά τον θάνατο τους, το έβαλε σκοπό της ζωής του.

Στην αρχή ήταν ο Vadim που έχασε την ζωή του σε μία στρατιωτική επιχείρηση. Το σώμα του μάλιστα δεν βρέθηκε ποτέ. Την ίδια τύχη είχε λίγο αργότερα και ο δεύτερος αδερφός του Sergey. 

Οι χαμηλοί τόνοι και η σεμνότητα που διακρίνει τον Gennady υπήρχε από τα πρώτα χρόνια που αγωνιζόταν. Όταν νικούσε τους πάντες εντός και εκτός Καζακστάν και οι ειδικοί επέμεναν πως απλά ήταν τυχερός. Εκείνος διέψευσε τις Κασσάνδρες και ήταν αποφασισμένος να ακολουθήσει αυτό που τον συμβούλευαν τα αγαπημένα του αδέρφια.

Κατάφερε να δώσει 392 αγώνες ερασιτεχνικούς και η ίδια του η πατρίδα στα 22 του χρόνια τον ανάγκασε σχεδόν να…αποσυρθεί. Δεν του επέτρεπε να αγωνιστεί επαγγελματικά μέχρι που μπήκε στο promotion των αδερφών Klitschko. Εκεί άλλαξε η ζωή του και σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο πλούσιους πυγμάχους του πλανήτη.

Υπηρέτησε τον ιερό του σκοπό πιστά και μετέτρεψε την αμφισβήτηση σε σεβασμό των απανταχού πυγμαχικών φανς. Μάλιστα η αποδοχή από τους συμπατριώτες του ήρθε το 2004 μετά τους Ολυμπιακούς της Αθήνας όταν κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο. 

“Όταν επέστρεψα στο Καζακστάν, τότε με αποδέχτηκαν. Με φώναζαν μάγο ή τυχερό μέχρι τότε, παρά το ότι νικούσα τους πάντες στην Ρωσία και στην Ασία. Κάποια στιγμή κουράστηκα από την γραφειοκρατία και την πολιτική της χώρας μου. Ήθελα να σταματήσω”, αναφέρει. Η Κ2 Promotion όμως του έδωσε το πολυπόθητο συμβόλαιο και μαζί με τον Abel Sanchez(προπονητής) έφτασαν στην κορυφή.

“O Abel δεν ήξερε Ρώσικα εγώ δεν ήξερα Αγγλικά αλλά μιλούσαμε την ίδια γλώσσα στην πυγμαχία”, λέει χαρακτηριστικά.

Απολαύστε μερικές από τις πιο ωραίες στιγμές στην καριέρα του Golovkin.

 

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Η Mia Kang έχει το πιο σέξι κορμί του παγκόσμιου thai (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ) 

Πηγή sport24.gr