22/01/2022

Οταν ο Ελληνάρας κάνει τον Κινέζο (λόγω και της ημέρας)

Δευτέρα πρωί, έξω από τα γραφεία της HuffPost στην Καλλιθέα. Αναζητώντας κάποιος θέση για να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του, στον παράδρομο της Λεωφόρου Συγγρού, αντικρίζει αυτό.

Το σημείωμα της Τροχαίας Καλλιθέας είναι σαφές, δεν χωρά παρερμηνείες.

Ζητά από τους οδηγούς να ΜΗΝ σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους στο συγκεκριμένο δρόμο από τις 07.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα.

Ο λόγος: Η μετάβαση του Κινέζου προέδρου, Σι Τζινπίνγκ, από το κέντρο της Αθήνας στις εγκαταστάσεις της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Τι κάνει ο Ελληνάρας; Τον… Κινέζο κι αυτός.

Στο συγκεκριμένο, δρόμο, λοιπόν, τα παρκαρισμένα οχήματα κατά τις 10 το πρωί έφταναν σε αριθμό σχεδόν όσα συναντά κανείς στο ίδιο σημείο οποιαδήποτε άλλη μέρα, που δεν υπάρχουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα. Η εικόνα ακόμη χειρότερη στις 2 το μεσημέρι.

Τα σταθμευμένα Ι.Χ. είχαν καβαλήσει και το απέναντι πεζοδρόμιο. Σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Ολα αυτά με τις «ευλογίες» της Τροχαίας…

Το χαρτί της τροχαίας, βέβαια, δεν κάνει λόγο για απαγόρευση της στάθμευσης. Χρησιμοποιεί την λέξη «παρακαλούμε».

Και ο Ελληνάρας φροντίζει να ανταποκριθεί στην «παράκληση» με τον γνωστό του τρόπο. Γράφοντας την Τροχαία και την ειδοποίηση στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

Αραγε, πώς να αισθάνονται οι λιγοστοί οδηγοί (όπως ο υπογράφων) που επέλεξαν να ακολουθήσουν τις οδηγίες, κάνοντας κύκλους και τετράγωνα επί 20 ή και περισσότερα λεπτά μέχρι να βρουν μια κατάλληλη θέση στάθμευσης; Νομοταγείς; Εξοργισμένοι;

Μήπως κορόιδα;