23/10/2021

Οι παγίδες στην επιλογή καλού δασκάλου για ιδιαίτερα μαθήματα

Ο πρώτος μήνας της σχολικής χρονιάς είναι πάντα μεταβατικός. Οι μαθητές αρχίζουν να καταλαβαίνουν το περιεχόμενο των μαθημάτων της καινούργιας τάξης, αλλά και τις απαιτήσεις τους. Από τον Οκτώβρη και μετά αντιλαμβάνονται που είναι καλοί και πού χρειάζονται μια έξτρα βοήθεια, προκειμένου να καταφέρουν να τα πάνε όσο καλύτερα γίνεται.

Το ιδιαίτερα επιβαρυμένο πρόγραμμα των γονιών μέσα στην εβδομάδα, δυστυχώς, δεν τους επιτρέπει τις περισσότερες φορές να βοηθήσουν οι ίδιοι το παιδί τους στα μαθήματα με αποτέλεσμα να έρχεται στην επιφάνεια το εξής δίλημμα: Φροντιστήριο ή ιδιαίτερα;

Η αλήθεια είναι πως αν θέλει ένα παιδί να δει άμεσα αποτελέσματα σε συγκεκριμένα σχολικά μαθήματα, τότε τα ιδιαίτερα είναι μονόδρομος. Η επιλογή του κατάλληλου δασκάλου, ωστόσο, αποτελεί πάντα το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η αναζήτηση ενός καταρτισμένου και αξιόπιστου καθηγητή, συνήθως γίνεται παραδοσιακά από στόμα σε στόμα, έτσι ώστε να μειωθεί όσο γίνεται ο κίνδυνος για κάποια λάθος επιλογή. Και πάλι, όμως, ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τις μεθόδους, αλλά και την αποτελεσματικότητα κάποιου, χωρίς να τον γνωρίζει. Αυτή είναι και η πιο συχνή παγίδα, όταν μια οικογένεια ψάχνει για ιδιαίτερα.

Αυτό το μεγάλο πρόβλημα ήρθε να επιλύσει το instateacher.gr. Η νέα online υπηρεσία που προσφέρει σε γονείς και μαθητές τον πιο σύγχρονο, εύκολο και γρήγορο τρόπο για να βρίσκουν ιδιαίτερα μαθήματα (σχολικά, πανεπιστημιακά, ξένες γλώσσες, πληροφορική, μουσική, τέχνες κ.α.) μέσα από μια μεγάλη γκάμα μαθημάτων και καθηγητών, δίνοντάς τους άμεση πρόσβαση σ’ αυτό που τους ενδιαφέρει με λίγα μόνο κλικ.

Πώς λειτουργεί αυτή η νέα πλατφόρμα; Αν για παράδειγμα το παιδί σας χρειάζεται μια έξτρα βοήθεια στα μαθηματικά, δεν έχετε παρά να επιλέξετε το συγκεκριμένο μάθημα και άμεσα θα δείτε όλους τους διαθέσιμους δασκάλους και καθηγητές. Στη συνέχεια, είναι στο χέρι σας να επιλέξετε εκείνον που πληρεί τα κριτήρια που θέτετε, όπως για παράδειγμα το μορφωτικό του επίπεδο, τη διδακτική του εμπειρία, τις εκπαιδευτικές του υπηρεσίες, τη διαθεσιμότητά του ή την αμοιβή του. Αξίζει να αναφερθεί πως οι τιμές που αναγράφονται δεν έχουν κάποια σχέση με την πλατφόρμα, καθώς διαμορφώνονται από τον κάθε καθηγητή μεμονωμένα. Επομένως, η επιλογή είναι 100% στο χέρι σας.

Επίσης, θα δείτε και προφίλ καθηγητών που είναι πιστοποιημένα μέσω των πτυχίων που έχουν καταθέσει οι εκπαιδευτικοί στην ομάδα ελέγχου του instateacher. Αφού κάνετε την επιλογή σας, στη συνέχεια μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον καθηγητή μέσω της φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στο προφίλ του και να κλείσετε το ιδιαίτερο μάθημα για το παιδί σας.

Τα ιδιαίτερα μαθήματα των παιδιών χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή από τους γονείς και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήνονται στην τύχη τους. Με το instateacher.gr μπορείτε να αποφύγετε τις παγίδες που κρύβει μια τέτοια αναζήτηση και παράλληλα να στηρίξετε και να βοηθήσετε το παιδί σας με τον καλύτερο τρόπο.