22/01/2022

Οι πίνακες από την Αφρική, ο φύλαρχος από τη Νιγηρία και τα 3,4 κιλά ηρωίνης

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020, 09:53

Οι πίνακες από την Αφρική, ο φύλαρχος από τη Νιγηρία και τα 3,4 κιλά ηρωίνης

Zougla newsroom

Αν και από την Αφρική, ο 27χρονος Νιγηριανός που θα δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη μεταφορά ποσότητας ηρωίνης μέσα σε πίνακες δεν φαίνεται να ήταν λάτρης της λαϊκής αφρικανικής τέχνης.

Άλλωστε δεν ήταν αυτός ο λόγος που παρέλαβε το πακέτο με τους πίνακες, όπου σε ειδικές κρύπτες υπήρχαν 3,4 κιλά ηρωίνης. Τα ναρκωτικά είχαν έρθει από τη Μοζαμβίκη στη χώρα μας, μέσω Γαλλίας. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ξεπλήρωσε ένα χρέος διακοσίων ευρώ σε έναν συμπατριώτη του από την Φυλή Ίμπο της Νιγηρίας. «Μου ζήτησε να πάω για λογαριασμό του να παραλάβω αυτό το δέμα. Αυτός μου έδωσε την ταυτότητα και ένα μικρό κινητό. Θα το παραλάμβανε κάποιος γνωστός του αλλά δεν μπορούσε να πάει» υποστήριξε ο νεαρός Νιγηριανός, που μετατράπηκε σε «βαποράκι» – άθελα του ή εν γνώσει του θα αποδειχτεί στο δικαστήριο.

Τον περασμένο Αύγουστο που έγινε η σύλληψη του αμέσως μόλις παρέλαβε το πακέτο, οι άνδρες του ΣΔΟΕ έκαναν έρευνα και στο σπίτι του χωρίς όμως να βρουν το παραμικρό. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ένα τρίτο άτομο θα ερχόταν να παραλάβει το δέμα μετά από τηλεφώνημα που θα του έκανε. Ο 27χρονος, αν και τα στελέχη των διωκτικών αρχών του ζήτησαν να μιλήσει με τον «άγνωστο» στα αγγλικά ώστε να καταλάβουν τι ακριβώς του λέει, μίλησε στην μητρική του γλώσσα λέγοντας ότι τον ενημέρωσε να παραλάβει το δέμα από το σπίτι του. «Παρά την παραμονή μας για περίπου μια ώρα δεν εμφανίστηκε κάποιο άλλο άτομο» περιγραφεί ένας από τους άντρες που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Ο συνήγορος του συλληφθέντα, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας μιλώντας στο zougla.gr υποστήριξε ότι «ο εντολέας μου, ο οποίος ήταν απλός παραλήπτης και όχι κύριος και κάτοχος των ναρκωτικών και χωρίς να έχει πλήρη γνώση της ποσότητας και της ποιότητας αυτών, βρέθηκε κατηγορούμενος και προσωρινά κρατούμενος λόγω της εμπιστοσύνης που έδωσε σε ένα γνωστό του πρόσωπο. Το πρόσωπο αυτό εκμεταλλεύτηκε την απειρία του και το νεαρό της ηλικίας του. Επίσης, βοήθησε τις αρχές και αναμένει την τελική κρίση του δικαστηρίου και την αναγνώριση της περιορισμένης συμμετοχής του στην υπόθεση».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020, 09:59