29/01/2022

Οι μεγαλύτερες κόντρες στην πυγμαχία

Sugar Ray Robinson & Jake LaMotta

Στην ιστορία έμεινε η φοβερή δήλωση του Jake LaMotta που αντιμετώπισε τον Sugar Ray Robinson έξι φορές. Όταν ρωτήθηκε σχετικά ανέφερε.

“Οι τρεις πιο δυνατοί αθλητές που αντιμετώπισα ποτέ ήταν ο Sugar Ray Robinson, ο Sugar Ray Robinson και ο Sugar Robinson. Τόσες φορές που έπαιξα μαζί του απορώ γιατί δεν έγινα διαβητικός”.

Manny Pacquiao & Juan Manuel Marquez

Oι δύο αθλητές συναντήθηκαν τέσσερις φορές αλλά η τελευταία ήταν που έμεινε στην ιστορία. Ο Manuel Marquez λίγα δεύτερα πριν την λήξη του έκτου γύρου ρίχνει νοκ άουτ τον Manny Pacquiao και γράφει ιστορία.

Arturo Gatti & Micky Ward

Oι back to back μάχες των δύο άφησαν ιστορία. Τρεις φορές αναμετρήθηκαν οι Arturo Gatti και Micky Ward με νικητή τον πρώτο δύο φορές. 

“Όταν έχεις κάνει 30 γύρους με έναν άνθρωπο και προσπαθείτε να αλληλοσκοτωθείτε, σίγουρα υπάρχει και σεβασμός. Κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει όσο εγώ και αυτός”, έλεγε ο Gatti σε δηλώσεις του.

Marco Antonio Barrera & Erik Morales

Η δική τους ιστορία ξεκινάει αλλιώς. Η αιτία της κόντρας ήταν το σπάρινγκ που αργότερα έγινε προσωπική υπόθεση. Στο τέλος όλοι θυμούνται τις επικές μάχες των δύο. Ο Morales κερδίζει τον Barrera την πρώτη αλλά χάνει τις επόμενες δύο. Για πολλούς ο Barrera δεν έχασε ποτέ από τον Morales.

Roberto Duran & Sugar Ray Leonard

Οι μάχες του έχουν γυριστεί μέχρι και σε ταινία(The Hands of Stone). Ο Duran σοκάρει τον πλανήτη με την νίκη του επί του Leonard που παίρνει αργότερα εκδίκηση με δύο διαδοχικές επιτυχίες.

“Γεννήθηκα μαχητής και έτσι θα πεθάνω. Σε αυτή την ιστορία εγώ είμαι ο θρύλος”, υποστήριξε ο Duran.

Muhammad Ali & Joe Frazier

Όταν μιλάμε για κόντρες αυτή του Ali με τον Frazier είναι στην κορυφή. Oι δύο αθλητές αναμετρήθηκαν τρεις φορές με δύο νίκες του Ali. Η πρώτη μάλιστα ονομάστηκε ως η μάχη του αιώνα. Ο Ali λέει χαρακτηριστικά:

“O Frazier είναι καλός άνθρωπος. Δεν θα μπορούσα να πετύχω χωρίς αυτόν και εκείνος χωρίς εμένα. Αν ποτέ χρειαστεί να πολεμήσω τον θέλω δίπλα μου”, ανέφερε.

Πηγή sport24.gr