23/10/2021

Οι Αυστριακοί μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς καραντίνα στην Ελλάδα

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020, 13:25

Οι Αυστριακοί μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς καραντίνα στην Ελλάδα

Από τις 15 Ιουνίου, οι Αυστριακοί μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς την υποχρέωση καραντίνας στην Ελλάδα, η οποία, συγκριτικά, αντιμετώπισε καλά την κρίση υγείας, επισημαίνει η αυστριακή εφημερίδα Der Standard σε σημερινό δημοσίευμά της, στο οποίο παρατίθενται οι κανονισμοί που ισχύουν για τους Αυστριακούς ταξιδιώτες, στους πλέον αγαπητούς τουριστικούς προορισμούς τους στο εξωτερικό.

Δύο από τα πιο σημαντικά αεροδρόμια, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, είναι ήδη ανοιχτά. Από την 1η Ιουλίου θα επιτρέπονται και πάλι πτήσεις προς όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας και οι αυστριακές αερογραμμές προσφέρουν πάλι, από τις 15 Ιουνίου, απευθείας πτήσεις από τη Βιέννη, ενώ είναι επίσης δυνατή η άφιξη με αυτοκίνητο μέσω της Βουλγαρίας, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ομοίως δυνατά είναι τα ταξίδια εντός της Ελλάδας, όπως επίσης προς τα νησιά, όπου δεν υπήρξαν σχεδόν καθόλου κρούσματα κορωνοϊού και προς τα οποία η μετάβαση μπορεί να γίνεται με αεροπλάνο ή με πλοίο (με λιγότερους επιβάτες λόγω της απόστασης ασφαλείας των 1,5 μέτρων).

Στη συνέχεια, στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται πως τα ξενοδοχεία πρέπει να απολυμάνουν τα δωμάτια και να τα νοικιάζουν ξανά μετά από 24 ώρες, στις δημόσιες παραλίες συνιστάται να διατηρείται η ελάχιστη απόσταση (1,5 μέτρου), όπως επίσης πρέπει να διατηρείται μια ελάχιστη απόσταση σε τμήματα ιδιωτικής παραλίας (το πολύ δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα, σε απόσταση δύο μέτρων).

Σε εστιατόρια και μπαρ πρέπει να διατηρείται η απόσταση και να τηρούνται οι κανονισμοί υγιεινής, στις δημόσιες συγκοινωνίες ή τα ταξί είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας, σε άλλες εγκαταστάσεις -κυρίως κλειστούς χώρους σε εστιατόρια και μπαρ- συνιστάται επειγόντως η χρήση της.

Μπορεί κανείς να επισκεφθεί ξανά αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, όπου, ανάλογα με τον χώρο, υπάρχει ένας μέγιστος αριθμός επισκεπτών που μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα στα κτήρια, ενώ τα εισιτήρια πρέπει να αγοραστούν online εκ των προτέρων, σημειώνει στο σχετικό με την Ελλάδα δημοσίευμα της η Der Standard.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020, 13:25