02/08/2021

«Ξήλωσαν» κύκλωμα με 560 κιλά κάνναβης: Ο ρόλος 16χρονου μαθητή

Έτοιμοι να πλημμυρίσουν με ναρκωτικά την Αττική και άλλους νομούς ήταν τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ανάμεσα στα μέλη του κυκλώματος βρίσκεται και ένας 16χρονος, στον οποίο είχε ανατεθεί η φύλαξη των ναρκωτικών. Η Αστυνομία πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή, στην επέτειο του Πολυτεχνείου, μεγάλη επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν πέντε άτομα και κατασχέθηκαν 560 κιλά κάνναβης αξίας 840.000 ευρώ. Οι συλλήψεις έγιναν με τη συνδρομή πάνοπλων ανδρών της ΕΚΑΜ.

 

 

Προηγήθηκε πολύμηνη παρακολούθηση των μελών της οργάνωσης και σχηματίστηκαν τα «προφίλ» των ναρκεμπόρων. Στη συνέχεια, τέθηκαν σε κλοιό οι χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών.

Αρχηγικό ρόλο είχε ο 36χρονος, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση των ναρκωτικών ουσιών, την μεταφορά και τη προμήθεια με αυτές των διακινητών της Αττικής και της Κορίνθου. Τα υπόλοιπα μέλη ήταν υπεύθυνα για την φύλαξη, την τυποποίηση και τη διακίνηση των ποσοτήτων της ακατέργαστης κάνναβης ενώ ο ανήλικος εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου στις οικίες που αποκρύπτονταν τα ναρκωτικά.

 

 

Μετά από έρευνες σε όχημα που οδηγούσε ο 36χρονος και ακινητοποιήθηκε στο Σταθμό Διοδίων Ελευσίνας και σε σπίτι στην Αρχαία Κόρινθο, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: ακατέργαστη κάνναβη βάρους 560 κιλών και 620 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 4.610 ευρώ, τρία αυτοκίνητα και εννέα κινητά τηλέφωνα.

Το όφελος από την πώληση των κατασχεμένων ποσοτήτων ναρκωτικών εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 840.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.