20/10/2021

Ξάνθη: Σε καραντίνα τέσσερα δημοτικά σχολεία

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020, 14:56

Ξάνθη: Σε καραντίνα τέσσερα δημοτικά σχολεία - Δάσκαλος βρέθηκε θετικός σε κορωνοϊό

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης στον Δήμο Ξάνθης, αλλά και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς εκπαιδευτικός ο οποίος δίδασκε σε τέσσερα δημοτικά σχολεία βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό έπειτα από συμπτώματα τα οποία παρουσίασε τη Δευτέρα. Ο ίδιος έκανε τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο της Ξάνθης.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρμοδίων, οι οποίοι ενημέρωσαν τόσο τον ΕΟΔΥ όσο και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αλλά και το Υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα από σήμερα Τετάρτη το πρωί τα σχολεία να μη δεχτούν τους μαθητές και να περιμένουν τις οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων ώστε να ακολουθήσουν το προβλεπόμενο πρωτόκολλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπαιδευτικός τελευταία φορά που δίδαξε ήταν την περασμένη Παρασκευή. Πρόκειται για το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης και δύο δημοτικά σχολεία, το 15ο και το 20ό στο Δροσερό Ξάνθης.

Με απόφαση Υπουργείου Παιδείας και ΕΟΔΥ, για 10 ημέρες θα παραμείνουν κλειστά τα τέσσερα σχολεία όπου δίδασκε ο εκπαιδευτικός.

Πηγή: fonitisxanthis.gr

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020, 15:04