20/10/2021

Νεκρός διαρρήκτης σε απόπειρα διάρρηξης διαμερίσματος στους Αμπελόκηπους

Τραγική κατάληψη είχε για έναν από τους δράστες η διάρρηξη διαμερίσματος 2ου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Βάλτου 10 στους Αμπελόκηπους, λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας αντιλαμβάνονται πως κάτι δεν πάει καλά και ενημερώνουν το κέντρο της Άμεσης Δράσης. Ταυτόχρονα αρχίζουν να φωνάζουν και να επιχειρούν να διώξουν τους τρεις διαρρήκτες που έχουν μπει μέσα, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να διαφύγουν σπάνε το τζάμι της κεντρικής θύρας. Το αποτέλεσμα είναι ένας εξ’ αυτών να τραυματιστεί σοβαρά από τα γυαλιά και να χάνει αίμα.

Επί τόπου σπεύδει περιπολικό της Άμεσης Δράσης (το Α5-1 πλήρωμα της Β’ αλλαγής) και ξεκινάει εκτεταμένες αναζητήσεις στα γύρω στενά, με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν δύο δράστες και να τους συλλαμβάνουν. Στην είσοδο της πολυκατοικίας ήταν τραυματισμένος ο τρίτος διαρρήκτης, ο οποίος μεταφέρεται στο νοσοκομείο αλλά είχε χάσει πολύ αίμα και υπέκυψε στα τραύματα του.

Οι συλληφθέντες δύο δράστες αναγνωρίστηκαν από τους αυτόπτες μάρτυρες και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Τόσο ο νεκρός, όσο και οι δύο συλληφθέντες είναι Γεωργιανοί.