25/01/2022

Μπολιάζουν και τα μικρά παιδιά με εθνική μισαλλοδοξία

Λίγα 24ωρα μετά τον νέο στρατιωτικό χαιρετισμό των παικτών της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Τουρκίας στο παιχνίδι με τη Γαλλία, για τα προκριματικά του Euro 2020, με τον οποίο οι παίκτες του Γκιουνές θέλησαν να εκφράσουν τη στήριξή τους στην τουρκική εισβολή στη Συρία, τον γύρο του διαδικτύου κάνει μία άλλη φωτογραφία, η οποία προκαλεί αποτροπιασμό.

Σε αυτήν απεικονίζονται να κάνουν τη συγκεκριμένη κίνηση μικρά παιδιά, τα οποία πρόλαβαν κάποιοι να τα μπολιάσουν με εθνικιστική μισαλλοδοξία.

Την ώρα που παιδάκια χάνουν τη ζωή τους στη Συρία και άλλα βλέπουν τους γονείς τους να αφήνουν δίπλα τους την τελευταία τους πνοή, μία ομάδα που έχει ιδρυθεί από Τούρκους στο Βέλγιο, η Turkse Fc Beringen έχει στρατολογήσει τους ποδοσφαιριστές των τμημάτων υποδομής της.

Πιο συγκεκριμένα, οι παίκτες της ομάδας U9 του συγκεκριμένου συλλόγου, μετά από τον αγώνα με την Lummen FC, απεικονίζονται σε μία φωτογραφία να χαιρετούν στρατιωτικά, αφιερώνοντας τη νίκη τους «… στο στρατό μας που μάχεται στο κρύο και στη βροχή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το εν λόγω συμβάν η βελγική ομοσπονδία ποδοσφαίρου διέταξε έρευνα.

Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι στην επίσημη σελίδα της συγκεκριμένης ομάδας στα social media οι ιθύνοντες της Turkse Fc Beringen έχουν στρατολογήσει και τις ομάδες των άλλων ηλικιών του συλλόγου να χαιρετούν στρατιωτικά.

 

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης