26/10/2021

Μπαράζ κινητοποιήσεων για το μεταναστευτικό από φορείς του Βορείου Αιγαίου

Σειρά κινητοποιήσεων από την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου συναποφάσισαν αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών φορέων του Βορείου Αιγαίου.

Μετά από πολύωρη διαβούλευση στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Μυτιλήνη αποφασίστηκαν τα εξής:

– Γενική 48ωρη κινητοποίηση όλων των φορέων των νησιών του Βορείου Αιγαίου το διήμερο 22 και 23 Ιανουαρίου που θα περιλαμβάνει συμβολικό κλείσιμο και των αεροδρομίων και των λιμανιών όλης της Περιφέρειας

– Κινητοποιήσεις στην Αθήνα

– Συμβολική κατάληψη του κτιρίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Μυτιλήνη

– Υποβολή με την συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα αδικήματα παράβασης διατάξεων που αφορούν την δημόσια υγεία και την δημόσια ασφάλεια από τον εσφαλμένο χειρισμό του ζητήματος του μεταναστευτικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η σύσκεψη της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε «σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απουσία και αδιαφορία της κυβέρνησης αναφορικά με την επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την μεταναστευτική κρίση». Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες διαμαρτυρόμενοι δεν παρέστησαν στην κοπή της πίτας της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)