19/10/2021

Μπίζνες με «εξυπηρετήσεις» στο λιμάνι Θεσσαλονίκης – Χειροπέδες σε ιδιοκτήτες ρυμουλκών

Με χειροπέδες οδηγήθηκαν τη Δευτέρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, τέσσερις ιδιοκτήτες ναυτιλιακών εταιρειών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε μεγάλη υπόθεση διαφθοράς.

Οι συλληφθέντες, ιδιοκτήτες ρυμουλκών, κατηγορούνται ότι υπερτιμολογούσαν τις ρυμουλκήσεις και έπαιρναν μαύρο χρήμα για να δώσουν προτεραιότητα σε όποιο πλοίο ήθελε να εξυπηρετηθεί άμεσα, παρακάμπτοντας τη σειρά αναμονής.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι εμπλεκόμενοι βρίσκονταν σε διαρκή συνεννόηση ώστε να αυξάνουν το κόστος ρυμούλκησης πλοίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ φρόντιζαν ώστε να στέλνονται περισσότεροι πλοηγοί απ’ όσοι απαιτούνταν αποκομίζοντας κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και από άλλες λιμενικές εργασίες.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό Σώμα, αφορά συνολικά 19 άτομα, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας λιμενάρχης και αρκετοί οδηγοί ρυμουλκών σκαφών του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Από τη δικογραφία φέρεται να προκύπτει ότι το κύκλωμα δρούσε για περισσότερα από δύο χρόνια, ενώ στους συλληφθέντες θα αποδοθούν κατηγορίες για τα κατά περίσταση αδικήματα της δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η έρευνα είναι σε διαρκή εξέλιξη, με τη δικογραφία να αριθμεί πάνω από 2.000 σελίδες εγγράφων.