01/12/2021

Μορφέσης: “Δύσκολος ο στόχος, τα πάντα για να τον υλοποιήσουμε”

Η Εθνική ομάδα, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα της Αθήνας (2004) και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του Παγκόσμιου βάθρου το 2011, δεν μπόρεσε στα παιχνίδια χιαστί των προολυμπιακών τουρνουά να προκριθεί το 2012 και το 2016 στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, καθώς και τις δύο φορές ηττήθηκε την ύστατη στιγμή.

Μετά από τη μέτρια χρονιά του 2019, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει μπροστά του δύο μεγάλα ραντεβού, έτσι ώστε να καταφέρει να υλοποιήσει το στόχο του. Το πρώτο ραντεβού είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη (12-26 Ιανουαρίου), όπου μόνο η νικήτρια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (εκτός αν το κατακτήσει η Ισπανία που έχει ήδη προκριθεί, το εισιτήριο πηγαίνει στην φιναλίστ της διοργάνωσης). Το δεύτερο ραντεβού είναι το Προολυμπιακό Τουρνουά στην Ιταλία (8-15 Μαρτίου), όπου το δρόμο για το Τόκιο θα πάρουν μόνο 3 ομάδες.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης είχε σχολιάσει την κλήρωση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, την κατάσταση της ομάδας, καθώς και την πνευματική και σωματική υγεία των αθλητριών.

Ο Γιώργος Μορφέσης επανέρχεται στο θέμα, αναφέροντας στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας τα εξής: “Πρέπει να είμαστε τυχεροί και να μην έχουμε τραυματισμούς. Ωφείλουμε συγκεκριμένα να βοηθήσουμε τις αθλήτριές μας οι οποίες ταλαιπωρούνται ακόμα και σήμερα με χρόνια προβλήματα και είναι η Αλεξάνδρα Ασημάκη, η Χρυσή Διαμαντοπούλου, η Ελένη Ξενάκη και η Ιωάννα Χυδηριώτη, να αποκατασταθεί η υγεία τους, ώστε να είναι ετοιμοπόλεμες. Μετά, θα πρέπει να εστιάσουμε στην πνευματική υγεία της ομάδας. Δεν είναι εύκολος ο ρόλος μας και ο στόχος είναι δύσκολος, όμως θα κάνουμε τα πάντα για να τον υλοποιήσουμε”.

Στη συνέχεια, ο Ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε για τις πιθανότητες της Εθνικής μας για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τονίζοντας: “Αυτή τη στιγμή έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο Τόκιο οι χώρες εκτός Ευρώπης, εκτός από την Ισπανία που ήταν η φιναλίστ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Απομένουν, λοιπόν, 4 εισιτήρια για τις πέντε καλύτερες Ευρωπαϊκές χώρες που είναι η Ρωσία, η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Ολλανδία και η Ελλάδα. Επομένως, όπως όλα δείχνουν, μόνο μία χώρα θα μείνει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, με τις υπόλοιπες να κερδίζουν τη συμμετοχή τους στην κορυφαία διοργάνωση”.

Πηγή sport24.gr