25/01/2022

Μοναστηράκι: Ανατροπή στην υπόθεση φόνου στον ΗΣΑΠ – Δεν μαχαιρώθηκε το θύμα

Πανικός επικράτησε στον πιο πολυσύχναστο σταθμό του ΗΣΑΠ, στο Μοναστηράκι, όπου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άγνωστος τρυμάτισε μέχρι θανάτου κάτω από τις κάμερες ασφαλείας έναν αλλοδαπό άνδρα.

Το θύμα δέχθηκε χτύπημα από επιβάτη, ο οποίος χάθηκε στο πλήθος και αναζητείται.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία δεν βρέθηκαν τραύματα από μαχαίρι κι έτσι οι πρώτες θεωρίες ανατρέπονται. 

Η επικρατέστερη εκδοχή είναι ο δράστης – για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο – να έσπασε μια αρτηρία του θύματος και αυτός είναι ο λόγος που βρέθηκε σε λίμνη αίματος. Δεν αποκλείτεται, όμως, και το ενδεχόμενο αυτοτραυματισμού. 

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε μέσα σε λίμνη αίματος τον άνδρα, ο οποίος μεταφέθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» με βαθύ τραύμα από μαχαίρι στον μηρό, έχοντας χάσει πολύ αίμα. Λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπήρξε συμπλοκή, ενώ το θύμα εντόπισαν άλλοι επιβάτες του ΗΣΑΠ που κατευθύνονταν προς τα εκδοτήρια εισιτηρίων. Οι αστυνομικοί αναζητούν τον δράστη, εξετάζοντας υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στον σταθμό.