22/01/2022

Με τρεις ελληνικές συμμετοχές το World Tour της Αυστρίας τον Νοέμβριο

Είναι το 6ο της σχετικής σειράς και μαζί με αυτό, που προηγήθηκε τον Οκτώβριο στη Γερμανία, είναι τα μόνα της Ευρώπης. Το τουρνουά θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 17 Νοεμβρίου στο Λιντς και από την Ελλάδα πρόκειται ν’ αγωνιστούν δύο αθλητές και μία αθλήτρια. Έχουν δηλώσει συμμετοχή ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Ελισάβετ Τέρπου. Ένα ακόμα Platinum θα μοιάζει με… Παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς θα είναι παρούσες οι μεγαλύτερες δυνάμεις του αθλήματος, όπως και χώρες απ’ όλες τις ηπείρους. Θα πάρουν μέρος περίπου 250 άνδρες και γυναίκες.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό στοιχείο για την τεράστια απήχηση του αυστριακού World Tour είναι ότι η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κίνα έχει δηλώσει 14 αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες, ενώ η Ιαπωνία, που έχει να φιλοξενήσει το προσεχές καλοκαίρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, 30 αθλητές (14 άνδρες και 16 γυναίκες)! Κορυφαία ονόματα θα έχουν στις αποστολές τους και χώρες όπως η Κορέα, η  Γαλλία, η Γερμανία, το Χονγκ Κονγκ κ.α. Συνεπώς ακόμη και ο Γκιώνης θα περάσει από τη διαδικασία των προκριματικών.

Στο μεταξύ, με δυνατά παιχνίδια, αλλά χωρίς κάτι το ουσιαστικό, ολοκληρώθηκε για τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου το διεθνές όπεν νέων και παίδων του Ομάν. Η 15χρονη πρωταθλήτρια, που βρίσκεται στην πρώτη της σεζόν στις νεάνιδες, αποκλείστηκε στα προκριματικά του απλού στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ήταν επικεφαλής στο 6ο γκρουπ και περιορίστηκε στην 3η θέση με 1 νίκη και 2 ήττες. Στην καθοριστική για την πρόκριση 3η αγωνιστική έχασε από την Ινδή Μανμάν Κουντού με 3-0 σετ (11-13, 8-11, 10-12). Την Παπαδημητρίου συνόδευσε στο Μουσκάτ ο αθλητής του Ολυμπιακού Τάσος Ρηνιώτης.

Πηγή sport24.gr