25/01/2022

«Με πυροβόλησε και αμέσως μετά έτρεξε» – Τι κατάθεσε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς στο Τμήμα Εκβιαστών

Κατάθεση στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής έδωσε την Τετάρτη ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος έπεσε θύμα μαφιόζικης επίθεσης, έξω από το σπίτι του στην οδό Ελπίδος στη Γλυφάδα.

Ο Σέρβος παλαίμαχος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των αστυνομικών. Δύο εξ αυτών ήταν οι πιο σημαντικές. Η πρώτη ήταν εάν είχε δεχτεί απειλές και η δεύτερη εάν πηγαίνει κάπου το μυαλό του για το ποιος θα μπορούσε να τον έχει στοχοποιήσει.

«Δεν είχα δεχτεί κανένα απειλητικό μήνυμα. Ούτε εγώ, ούτε η οικογένειά μου. Προσπαθώ να καταλάβω ποιος θα μπορούσε να θέλει να με χτυπήσει αλλά δεν πηγαίνει πουθενά το μυαλό μου. Δεν έχω διαφορές με κανέναν», ανέφερε ο Κοβάσεβιτς.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η επίθεση ήταν ένα «μήνυμα» προς τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και ότι ο ηθικός αυτουργός δεν ήθελε να τον σκοτώσει αλλά να τον εκφοβίσει. Ο Κοβάσεβιτς ασχολείται ακόμα με το ποδόσφαιρο, ως σύμβουλος μεγάλης ΠΑΕ. Οπως είπε, ωστόσο, στους αστυνομικούς δεν έχει έμμισθη σχέση με την ΠΑΕ.

Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει ένα όπλο μέσα στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Το όπλο έχει σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε εγκληματικές ενέργειες. «Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Το λιγότερο πιθανό σενάριο είναι η επίθεση να έγινε για κάτι προσωπικό», λέει αστυνομική πηγή.

Πρόκειται για μία υπόθεση που, μέχρι στιγμής, έχει προκαλέσει στην ΕΛ.ΑΣ. πολλά ερωτήματα. Το γεγονός ότι έπεσε μόλις μία σφαίρα περιπλέκει την υπόθεση, καθώς σε περιπτώσεις που στόχος είναι η δολοφονία συνήθως υπάρχει καταιγισμός πυρών. Ενα άλλο ερώτημα αφορά στο Smart που χρησιμοποιήθηκε από τον δράστη της επίθεσης, το οποίο βρέθηκε καμένο, με τις πινακίδες του όμως να αντιστοιχούν σε όχημα ίδιας μάρκας για το οποίο δεν έχει δηλωθεί κλοπή.

Οι αστυνομικοί από το βράδυ της Τρίτης συλλέγουν μαρτυρίες, ενώ αναζητούν και τυχόν υλικό από κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης κυκλοφορίας, που θα έχουν καταγραφεί οι κινήσεις του ενόπλου που πυροβόλησε τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς. «Είδα έναν άντρα να κατεβαίνει από ένα αυτοκίνητο με προτεταμένο το όπλο και να έρχεται προς το μέρος μου. Ενστικτωδώς έσκυψα δεξιά και τότε αυτός με πυροβόλησε και αμέσως μετά έτρεξε, μπήκε στο όχημα και εξαφανίστηκε», είναι σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα λόγια του παλαίμαχου άσου στους αστυνομικούς την ώρα που ακόμη βρίσκονταν στο Ασκληπιείο της Βούλας για τις πρώτες βοήθειες. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης φορούσε καπέλο για να είναι καλυμμένα σε μεγάλο βαθμό τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Βέβαια, το μεγάλο ερώτημα έχει κάνει με τα κίνητρα της ενέδρας έξω από το σπίτι του «Νταρκογκόλ», ο οποίος είναι καλά στη υγεία. Ποιος και γιατί δηλαδή ήθελε να σκοτώσει ή να στείλει «μήνυμα» με αυτόν τον τρόπο στον παλαίμαχο Σέρβο επιθετικό.