23/10/2021

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Αγία Βαρβάρα: Βρέθηκαν όπλα και αλεξίσφαιρο γιλέκο

Μεγάλη επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου.

Συνολικά βρέθηκαν περισσότερα από 10.000 προϊόντα απομίμησης, 5.760 πλαστά νομίσματα των δύο ευρώ, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, όπως και πολεμικά και κυνηγετικά τυφέκια.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν καταστήματα και πραγματοποιήθηκε έρευνα σε ένα σπίτι, ενώ συνελήφθησαν τρεις Έλληνες. 

Το όφελος από την πώληση των παράνομων εμπορευμάτων, καθώς και η ζημία των σηματούχων εταιρειών, σύμφωνα με εκτιμήσεις πραγματογνωμόνων, ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Τα κατασχεμένα εμπορεύματα καταστράφηκαν, με μέριμνα των δικαιούχων σηματούχων εταιρειών, σε ειδικές εγκαταστάσεις.

Τα όπλα θα αποσταλούν στη Δ.Ε.Ε. για εργαστηριακή εξέταση, ενώ τα φυσίγγια θα αποσταλούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Στρατού για καταστροφή.

Τα κατασχεθέντα νομίσματα απεστάλησαν για εξέταση στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι κίβδηλα και θα αποσταλούν περαιτέρω στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ το κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. 

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.