25/01/2022

Μάχη ανδρών της ΔΙ.ΑΣ. με κουκουλοφόρους στα Εξάρχεια: Τους πήραν κράνος και κλειδιά

Επίθεση από ομάδα περίπου 25 ατόμων δέχτηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια ελέγχου ύποπτου ατόμου στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Εμμανουήλ Μπενάκη στα Εξάρχεια.

Όλα ξεκίνησαν στις 2.20 τα ξημερώματα όταν οι τέσσερις αστυνομικοί σταμάτησαν περαστικό που έκριναν ύποπτο για έλεγχο. Αφού κατέβηκαν από τις μηχανές για να τον ελέγξουν έγιναν αντιληπτοί από ομάδα περίπου 25 ατόμων που επιτέθηκε στους αστυνομικούς. Μετά από μάχη σώμα με σώμα, οι δράστες έριξαν κάτω μία μοτοσικλέτα, έσπασαν τους φάρους, έκλεψαν ένα κράνος και αφαίρεσαν τα κλειδιά της μίας από τις δύο μοτοσικλέτες.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια, κατά την οποία έγιναν τέσσερις προσαγωγές. Ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και ο ύποπτος που ελεγχόταν από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ο οποίος αφέθηκε λίγη ώρα μετά ελεύθερος καθώς δεν προέκυψε κάποια κατηγορία σε βάρος του.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κατά την επίθεση οι τέσσερις αστυνομικοί έδωσαν μάχη με 25 άτομα, χωρίς να καταφέρουν -όπως είναι φυσικό- να σώσουν το κράνος και τα κλειδιά.