23/01/2022

Λειτουργούν οι σχέσεις των «friends with benefits»;

Η ιδέα του να έχουμε μία friends with benefits τύπου σχέση μπορεί να ακούγεται ιδανική. Σίγουρα φαίνεται πολύ δελεαστικό. Πολλοί millenials επιλέγουν να έχουν μία τέτοια σχέση, παρά μία που να χρειάζεται πραγματικά να δεθούν και να αφεθούν.

Αυτό όμως είναι άλλο θέμα και οι επιλογές του καθενός απολύτως σεβαστές. Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσαμε αυτά, θέλω να σε κατεβάσω λίγο από το ροζ συννεφάκι στο οποίο μπορεί να βρίσκεσαι εάν είσαι σε μία friends with benefits σχέση, γιατί απλά δε δουλεύει. Υπάρχουν πολλά τα οποία μπορεί να πάνε λάθος και να σε πληγώσουν ή να πληγώσεις στο τέλος.

Όσο ξεκάθαρη και να είναι η κατάσταση, τα πράγματα αλλάζουν

Μπορεί όλα να είναι πολύ καλά βαλμένα σε κουτάκια στο μυαλό σου. Όμως, δεν είναι σίγουρο πως όλα θα παραμείνουν έτσι όσο περνάει ο καιρός και συνηθίζεται ο ένας την παρέα του άλλου. Μπορεί να είχατε ξεκινήσει αυτή την κατάσταση γνωρίζοντας και οι δυο πως δεν μπορείτε να περιμένετε πολλά, γιατί θέλετε να είστε σε μία χαλαρή φάση. Δε μπορεί κανείς όμως να σου υπογράψει πως έτσι θα μείνουν τα πράγματα και στην πορεία. Το καλό σενάριο είναι πως και οι δυο θα αναπτύξετε συναισθήματα και ζήσετε εσείς καλά και εμείς καλύτερα. Όμως το πιο σύνηθες σε αυτές τις καταστάσεις είναι πως ένας από τους δυο θα θέλει παραπάνω ενώ ο άλλος δε θα έχει την πρόθεση να αλλάξει κάτι. Έχει αρχίζουν τα κλάματα.

Κάποια στιγμή, κάποιος θα το λήξει

Ακόμα και αν υποθέσουμε πως δεν υπάρχουν συναισθήματα, όταν έρθει η ώρα κάποιος να το λήξει, ο άλλος θα πληγωθεί. Μία τέτοια σχέση είναι πιθανόν να λήξει γιατί κάποιος έχει βρει ένα τρίτο πρόσωπο με το οποίο όντως θέλει κάτι παραπάνω. Δε λέω πως θα στεναχωρηθείς, αλλά πως θα πληγωθεί ο εγωισμός σου σε μία τέτοια περίπτωση. Και φυσικά, θα αλλάξουν κάποια πράγματα στην καθημερινότητά σου και αυτό σίγουρα δε θα σου αρέσει.

Θα βρεθείς μπροστά σε περιπτώσεις που θα φλερτάρει με άλλες

Και σε αυτή την περίπτωση, ακόμα και δεν νιώθεις απολύτως τίποτα, το να φλερτάρει με άλλη μπροστά σου θα θίξει τον εγωισμό σου. Είναι απολύτως λογικό εκείνη την ώρα να νιώσεις πως δε δείχνει τον παραμικρό σεβασμό για την όποια σχέση εσείς έχετε ορίσει πως θέλετε. Η ζήλια είναι κομμάτι της ανθρώπινης φύσης. Και δυστυχώς είναι κάτι το οποίο δε μπορούμε να ελέγξουμε στις περισσότερες περιπτώσεις.

Εάν είστε σε κοινή παρέα… παίζετε με τη φωτιά

Όταν σκέφτεσαι πως θες να αποκτήσεις έναν friend with benefits πρώτα πρώτα θα κοιτάξεις τις εναλλακτικές γύρω σου. Ίσως βρεις κάποιον από την παρέα σου. Στο παιχνίδι αυτό ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας σε αυτές τις περιπτώσεις. Πέρα από το ότι μπορεί να θέλετε να το κρατήσετε κρυφό και αυτό είναι αδύνατον σε μία τέτοια κατάσταση, κάποια στιγμή η σχέση σας για τον ένα ή τον άλλο λόγο θα λήξει. Εάν δε λήξει καλά καταρχήν θα έχετε χαλάσει τη μεταξύ σας σχέση. Εάν η φιλία σας είναι δυνατή αυτό σίγουρα θα σε επηρεάσει γιατί δεν έχασες απλά έναν τύπο με τον οποίο έκανες κάτι, αλλά ένα φίλο σου, έναν άνθρωπο που σε ήξερε καλύτερα από τον καθένα. Αλλά ας το βάλουμε αυτό στην άκρη και ας δούμε τη μεγάλη εικόνα. Εάν σε μια παρέα, δυο άτομα ξαφνικά απομακρυνθούν, οι υπόλοιποι της παρέας γιατί να την πληρώσουν;

Πηγή:govastileto.gr