22/01/2022

«Λίφτινγκ» από το Δήμο Αθηναίων σε πεζόδρομο Μασσαλίας – Πνευματικό Κέντρο – Νομική

Συνεργεία των υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου, ηλεκτροφωτισμού και των τεχνικών υπηρεσιών έκαναν από το πρωί σημαντικές  παρεμβάσεις στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας, στο χώρο γύρω από το Πνευματικό Κέντρο αλλά και την Νομική Σχολή, όπως ενημερώνει ο Δήμος Αθηναίων.

«…Και η σημερινή επιχείρηση του Δήμου Αθηναίων εντάσσεται σε ένα συνολικό κοινό σχέδιο που αφορά τις 129 γειτονιές της Αθήνας και έχουν εκπονήσει όλες οι συναρμόδιες διευθύνσεις . Γι’αυτό τον λόγο άλλωστε παρόντες από νωρίς το πρωί στην ευρύτερη περιοχή ήταν και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Νίκος Αβραμίδης (Καθαριότητας), Βασίλης Αξιώτης ( Αστικών Υποδομών) και Σάκης Κολλάτος (Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού).

Οι άνθρωποι του Δήμου αντικατέστησαν όλες τις χαλασμένες λάμπες ενώ επέκτειναν τον φωτισμό και σε σημεία τα οποία δεν ήταν φωτισμένα. Κλαδεύτηκαν όλα τα δέντρα, φυτεύτηκαν νέα αλλά και πολλοί θάμνοι. Επισκευάστηκε το σιντριβάνι που  είχε υποστεί ζημιές ενώ καθαρίστηκαν τα αγάλματα  που είχαν βανδαλιστεί. Επίσης, ειδικά μηχανήματα έπλυναν με πεπιεσμένο νερό ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο.»

 

Οι παρεμβάσεις ανάπλασης που έγιναν και θα συνεχιστούν, θα συμβάλουν σημαντικά όχι μόνο στην βελτίωση της εικόνας της περιοχής όπου καθημερινά περνούν πολλές ώρες  εκατοντάδες φοιτητές και καθηγητές αλλά και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας, ιδιαίτερα με την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού. Ενώ αποτελούν και   μέρος της συμφωνίας που έκαναν σε πρόσφατη συνάντησή τους ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος για συνολικότερη συνεργασία που περιλαμβάνει, ανάμεσα στα άλλα, την αξιοποίηση του Βοτανικού Κήπου του ΕΚΠΑ και την απόδοση του στις Αθηναίες και τους Αθηναίους.

«Η περιοχή της Νομικής και του Πνευματικού Κέντρου, τα Εξάρχεια, η Φωκίωνος Νέγρη, η οδός Ερμού, ο πεζόδρομος της Αρεοπαγίτου και άλλες περιοχές στο κέντρο αλλά και σε γειτονιές της Αθήνας  είναι το ξεκίνημα της συνολικής προσπάθειας για καθαριότητα, περισσότερο φωτισμό, εμπλουτισμό του πράσινου και γενικότερα βελτίωσης της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης. Με απόλυτο συντονισμό  των αρμόδιων διευθύνσεων έτσι ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα του παρελθόντος που υπηρεσίες «ξήλωναν» έργα  τα οποία είχαν μόλις κάνει άλλες υπηρεσίες. Αλλά και με διαρκή συντήρηση και  επαναλαμβανόμενες δράσεις, όπου οι παρεμβάσεις  υφίστανται φθορές η καταστρέφονται», υπογραμμίζουν συνεργάτες του Κώστα Μπακογιάννη.