22/10/2021

Κόλιν ΜακΡέι – Κόμπι Μπράιαντ: “Έφυγαν” με τον ίδιο τρόπο

Τα θανατηφόρα ατυχήματα από πτώση ελικοπτέρου είναι αρκετά και όλα σημαντικά, καθώς αναφερόμαστε σε απώλειες ανθρωπίνων ζωών. Ωστόσο, οι καταστάσεις γίνονται ακόμα πιο τραγικές, όταν οι απώλειες αυτές συνοδεύονται από απώλειες συγγενικών προσώπων και δη παιδιών.

Η πρόσφατη απώλεια του Κόμπι Μπράιαντ, του θρύλου του ΝΒΑ (5 φορές πρωταθλητή) και της κόρης του Τζιάνα, έφερε στο νου μου μιαν άλλη διπλή απώλεια: του Κόλιν ΜακΡέι και του γιου του Τζόνι. Ηταν 15 Σεπτεμβρίου του 2007 και το θυμάμαι σαν χθες, πόσο πόνο είχε προκαλέσει και σοκ στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο Σκωτσέζος, που έχασε τη ζωή του στα 39 του χρόνια, μαζί με τον 5χρονο γιο του, είχε στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι μια φορά, το 1995, εν μέσω απίστευτου ανταγωνισμού, με τεράστια ονόματα στα μπάκετ. Ηταν από τους πιο θεματικούς οδηγούς, γρήγορος και έπαιρνε ρίσκο.

Το προσωπικό ελικόπτερο, που ο ίδιος πιλοτάρισε εκείνη τη μέρα του Σεπτέμβρη, κατέπεσε κοντά στον πύργο – κατοικία του στη Σκωτία, πάλι με άσχημες καιρικές συνθήκες, όπως συνέβη και με την ομίχλη στην πτώση του ελικοπτέρου του Μπράιαντ.

Ιδια μοίρα, για δύο σπουδαίους αθλητές, ο καθένας στον τομέα του, που “έφυγαν” με τον ίδιο τρόπο, μαζί με τα παιδιά τους.

www.driveandtravel.gr

Πηγή sport24.gr