20/10/2021

Κολύμβηση: Σε ρυθμούς προετοιμασίας οι Έλληνες κολυμβητές

Μαζί τους, οι προπονητές Άκης Οικονόμου και Αλέξανδρος Νικολόπουλος. Το καμπ θα διαρκέσει έως τις 16 Ιανουαρίου.

Την ίδια ημέρα (6/1), ολοκληρώθηκε (από τις 26/12) άλλο καμπ στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή 25 κολυμβητών/τριών συνολικά, το οποίο και καλύφθηκε επιστημονικά από το προγραμμα Sports Excellence της ΚΟΕ, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στην Κίνα Γκολομέεβ και Χρήστου

Το Σάββατο (11/1) εξάλλου, αναχωρούν στην Κίνα, οι πρωταθλητές μας Κρίστιαν Γκολομέεβ και Απόστολος Χρήστου, για να μετάσχουν σε δύο μίτινγκ της σειράς Fina Champions, αρχικά στη Σετζέν (14-15 Ιανουαρίου) και κατόπιν στο Πεκίνο (18-19 Ιανουαρίου), προσκεκλημένοι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Μαζί τους, ο προπονητής Παναγιώτης Βελέντζας.

Έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της η ΚΟΕ

Με τυχερούς τον πρόεδρο της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλο, ο οποίος κέρδισε το φλουρί της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δ.Σ. για πρώτη φορά στα 35 χρόνια της θητείας του, την Έλενα Κούβδου που κέρδισε το φλουρί της πίτας των προπονητών και της Κατερίνας Καραμπέτσου που κέρδισε το φλουρί των υπαλλήλων, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου, στα γραφεία της ΚΟΕ η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας. Καθένας από τους τρεις νικητές κέρδισε από μία χρυσή λίρα.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος υποστήριξε πως το 2020 είναι μια καθοριστική χρονιά για τα δρώμενα του υγρού στίβου, αφού υπάρχουν οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκυο και μία χρονιά που η Ελλάδα καλείται να συνεχίσει τις επιτυχίες της προηγούμενης.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, χαρακτήρισε το 2019 ένα άκρως επιτυχημένο έτος, αν αναλογιστεί κανείς τα προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προετοιμασία τους οι αθλητές και οι Εθνικές μας ομάδες.

Πηγή sport24.gr