21/10/2021

Καταγγελίες για αισχροκέρδεια και αντιεπαγγελματισμό σε παραλία των Χανίων

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020, 11:16

Κρήτη: Καταγγελίες για αισχροκέρδεια και αντιεπαγγελματισμό σε παραλία των Χανίων

Σοκ υπέστη μια παρέα Ηρακλειωτών καθώς η βουτιά σε γνωστή παραλία της Κρήτης τους στοίχισε ο «κούκος αηδόνι».

Οι ίδιοι κατήγγειλαν στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr την αισχροκέρδεια που αντιμετώπισαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε όταν θέλησαν να κάνουν μία εκδρομή στα Χανιά. 

Όπως βλέπετε και στην απόδειξη που δημοσιεύει το ekriti το αντίτιμο για δύο απλώστρες και φυσικά την ομπρέλα σε γνωστή πλαζ του Ακρωτηρίου Χανίων ήταν 25 ευρώ. Τα 4 άτομα της παρέας των Ηρακλειωτών αποφάσισαν μια που βρέθηκαν στην περιοχή να σταματήσουν για ένα μπάνιο στη θάλασσα. Βρήκαν λοιπόν την παραλία άδεια από κόσμο και αποφάσισαν να απολαύσουν τη βουτιά.

Η απόδειξη για τις ξαπλώστρες

Βρέθηκαν όμως προ εκπλήξεως όταν τους είπαν ότι για τις δύο ομπρέλες και τις τέσσερις ξαπλώστρες έπρεπε να πληρώσουν 50 ευρώ. Αναγκάστηκαν λοιπόν οι άνθρωποι να πληρώσουν καθώς δεν είχαν μαζί τους άλλα μέσα για να προστατευθούν από τον ήλιο και καθίσματα για την παραλία.

Αυτό μάλιστα που τους εξόργισε ακόμη περισσότερο, πέρα από την τσουχτερή τιμή, εξωπραγματική για τον μέσο Έλληνα που ζει στην οικονομική κρίση, ήταν το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι δεν συμπεριέλαβαν στην τιμή αυτή ούτε ένα καφέ ή έστω ένα αναψυκτικό.

Στην παραλία, είπαν οι καταγγέλλοντες, είχαν τοποθετήσει 50 ομπρέλες και ήταν όλες άδειες.

«Από εμάς περίμεναν να βγάλουν τα σπασμένα;» αναρωτήθηκαν.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, ο πρόεδρος της Ένωσης καταναλωτών Ηρακλείου κ. Νίκος Τζανάκης έκανε λόγο για εκμετάλλευση και αναρωτήθηκε εάν είχαν αναρτήσει τις τιμές οι υπεύθυνοι της παραλίας διαφορετικά θα ήταν παράνομο.

Δυστυχώς είπε αυτά τα φαινόμενα είναι διαχρονικά και κάλεσε τους πολίτες να καταγγέλλουν ότι θεωρούν ότι παραβιάζει τους νόμους αλλά και να ζητούν αποδείξεις,διαφορετικά έχουν το δικαίωμα να φύγουν χωρίς να πληρώνουν. Πάντως και σε πολλές άλλες παραλίες του νησιού υπάρχουν παράπονα για υπερβολικές χρεώσεις για τσέπες όμως που αντέχουν οικονομικά.

Πηγή: ekriti.gr

Φωτογραφία αρχείου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020, 11:19