07/12/2021

Ισπανία: Κατέθεσε έφεση για τον ορισμό του clasico στις 18/12 η λίγκα

Η ισπανική λίγκα γνωστοποίησε και επίσημα τη διαφωνία της με τον ορισμό του clasico για στις 18 Δεκεμβρίου και ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει προσφυγή στο Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού της χώρας, κατά της απόφασης της επιτροπής διοργανώσεων της ομοσπονδίας.

Κατά τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, ο ορισμός του αγώνα Μπαρτσελόνα-Ρεάλ για τις 18/12 παραβιάζει τον κανονισμό της ομοσπονδίας, σύμφωνα με τον οποίο μία αναμέτρηση που αναβάλλεται πρέπει να επαναπρογραμματιστεί στη συντομότερη δυνατή ημερομηνία, η οποία κατά τη λίγκα είναι η 4η Δεκεμβρίου. Επισημαίνει, δε, ότι πιθανή διεξαγωγή του ντέρμπι στις 18 Δεκεμβρίου δημιουργεί πρόβλημα στις τηλεοπτικές μεταδόσεις, επειδή συμπίπτει με αγώνες του κυπέλλου.

Το μεγάλο ματς του ισπανικού πρωταθλήματος, που επρόκειτο να διεξαχθεί το Σάββατο 25/10, αναβλήθηκε λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην Καταλονία, μετά την καταδίκη εννέα αυτονομιστών ηγετών από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας.

Οι δύο ομάδες συμφώνησαν στην αναβολή, αφού απέρριψαν την πρόταση για αντιμετάθεση έδρας (να γινόταν δηλαδή το παιχνίδι του α΄ γύρου στη Μαδρίτη και του β΄ γύρου στη Βαρκελώνη), αλλά δημιουργήθηκε ζήτημα με τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα. Την τελική απόφαση εκλήθη να λάβει η επιτροπή διοργανώσεων της ομοσπονδίας, η οποία όρισε το clasico για τις 18 Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά την αντίδραση της λίγκας, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ έχουν συμφωνήσει με τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Ιδιαίτερα οι «μπλαουγκράνα» έχουν κάθε λόγο να αρνηθούν την αντιπρόταση της διοργανώτριας αρχής για την 4η Δεκεμβρίου, καθώς τρεις ημέρες νωρίτερα παίζουν άλλο ντέρμπι με την Ατλέτικο.