26/01/2022

Θύμα εκβιασμού παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ

Θύμα εκβιασμού φέρεται να έπεσε γνωστός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και του Ηρακλή στις Σέρρες.

Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν τη λογίστρια του ποδοσφαιριστή, έναν υπάλληλο της ΔΟΥ Σερρών και τον προϊστάμενο ελεγκτικής υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι εκβίαζαν τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή για να τους δώσει χρήματα για τη «διευθέτηση» φορολογικών του υποχρεώσεων.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία απαιτήθηκε αρχικά το χρηματικό πόσο των 7.000 και μετά από διαπραγματεύσεις των 6.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο εφοριακοί φέρονται να ήρθαν σε επικοινωνία με την λογίστρια του θύματος όταν ανακάλυψαν σε έλεγχο που του έκαναν σε βάθος χρόνου, πως το 2013 κατείχε ένα ποσό της τάξεως των 40.000 ευρώ που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και σε συνεννόηση με εκείνη ήρθαν σε επαφή μαζί του και απαιτούσαν το προαναφερόμενο ποσό για να λήξει εκεί η εκκρεμότητά του.

Η λογίστρια συνελήφθη μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού και ακολούθησαν οι συλλήψεις των υπαλλήλων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής ομάδας, δωροληψίας υπαλλήλου, εμπορίας επιρροής – μεσάζοντες και εκβίασης και οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.