29/11/2021

Θρίλερ με την ταυτότητα του Λιβανέζου αεροπειρατή που συνελήφθη στη Μύκονο

Αλυτο μυστήριο παραμένει το κατά πόσο ο 65χρονος Λιβανέζος, ο οποίος συνελήφθη στις 19 Σεπτεμβρίου 2019 στο λιμάνι της Μυκόνου, είναι ή όχι ο αεροπειρατής της πτήσης 847 της TWA που εκτελούσε το 1985 το δρομολόγιο Αθήνα – Ρώμη.

Ο 65χρονος εντοπίστηκε σε κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Μυκόνου, λίγο πριν αναχωρήσει για την Τουρκία. Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος του νησιού διαπίστωσαν ότι τα στοιχεία που είναι γραμμένα στα ταξιδιωτικά του έγγραφα ταυτίζονται με τα στοιχεία ατόμου που καταζητείται με διεθνές ένταλμα σύλληψης των γερμανικών Αρχών για την αεροπειρατεία του 1985.

Ετσι τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον Εισαγγελέα Σύρου, ο οποίος αποφάσισε την προφυλάκισή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η ανατροπή στην υπόθεση ήρθε όταν ΜΜΕ του Λιβάνου υποστήριξαν ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν κάνει λάθος και ότι έχει συλληφθεί λάθος άνθρωπος, ενδεχομένως λόγω συνωνυμίας. Μάλιστα, ισχυρίστηκαν ότι το άτομο που συνελήφθη στην Ελλάδα είναι δημοσιογράφος στο Λίβανο.

Λύση στο μυστήριο θα δώσουν οι γερμανικές Αρχές που έχουν εκδώσει το ένταλμα σύλληψης. Η Ελληνική Αστυνομία έχει στείλει δαχτυλικά αποτυπώματα του 65χρονου συλληφθέντα και περιμένει απάντηση για το κατά πόσο ταυτοποιούνται με τα αποτυπώματα του αεροπειρατή ή όχι.

Ο ίδιος ο συλληφθείς αρνείται από την πρώτη στιγμή ότι έχει σχέση με την υπόθεση του 1985. Ταυτόχρονα διπλωματικές πηγές ανέφεραν σήμερα ότι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τις Αρχές του Λιβάνου για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.