25/01/2022

Η φάτνη των σκουπιδιών

Καλικάντζαροι ελληνάρες στους Δίδυμους Ερμιονίδας γέμισαν με σακούλες σκουπιδιών τη Φάτνη που στολίζει την είσοδο του εν λόγω χωριού. Την αποκάλυψη έκανε η τοπική εφημερίδα «Ενημέρωση Πελοποννήσου» (Ε.Π)και μάλιστα παρέθεσε και τη σχετική φωτογραφία η οποία μας κάνει όλους περήφανους για το ήθος που χαρακτηρίζει μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας. 

Επρόκειτο για μια πράξη που εισήγαγε βίαια στο πνεύμα των εορτών τους διερχόμενους πολίτες, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από τα πολλά «καντήλια» θρησκευτικής κατάνυξης που αυθόρμητα βγήκαν από το στόμα τους αντί προώρου ωσαννά. 

Η Ε.Π, όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της συνομίλησε τηλεφωνικά με την πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Διδύμων κ. Ελένη Προσίλη, η οποία καταδίκασε το γεγονός και δήλωσε ότι τις επόμενες ώρες θα καταθέσει μήνυση κατ΄αγνώστων στο Α.Τ Κρανιδίου. 

Το κίνητρο των αγνώστων δραστών δεν έχει διευκρινιστεί εάν προέρχεται από αντιχριστιανική ιδεοληπτική εμμονή ή εάν είναι απόρροια της οικογενειακής και της δωρεάν κρατικής παιδείας και αγωγής την οποία τα περήφανα για τον πολιτισμό τους ελληνόπουλα λαμβάνουν εδώ και δεκαετίες. 

Ωστόσο υπάρχει και μια μειοψηφία που κάνει λόγο για φαινόμενα πέρα από κάθε λογική αποδίδοντας την εν λόγω πράξη σε σκοτεινές δυνάμεις που επιβουλεύονται τη χαρά των Χριστουγέννων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι εδώ και χρόνια, τέτοιες ημέρες σε διάφορες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας, καταγράφονται περιστατικά όπου υπάλληλοι των ΟΤΑ καταλαμβάνονται από απεργιακά δαιμόνια. 

Για του λόγου το αληθές και η εφημερίδα αναφέρει πως είναι πιθανό το περιστατικό να σχετίζεται με την άσχημη κατάσταση που επικρατεί σε όλη την εδαφική έκταση του δήμου, ως απόρροια του μπλοκαρίσματος της αποκομιδής απορριμμάτων – ένα γεγονός που κορυφώθηκε ως προς τις επιπτώσεις του τις τελευταίες ημέρες. 

Πάντως με τον Μεγάλο Αγιασμό, τα Φώτα, οι καλικάντζαροι φεύγουν, αλλά όχι για πολύ αφού έχουν επιλέξει τη χώρα ως μόνιμη κατοικία.