19/10/2021

Η «κατάρα» της οικογένειας Μαυρίκου – Η απώλεια του Τάκη και η κατάρρευση της μητέρας του

Στην εκδοχή της αυτοκτονίας κατατείνουν οι έρευνες για τον τραγικό χαμό της μητέρας και του αδερφού του Παναγιώτη Μαυρίκου, οι οποίοι επέβαιναν στο αυτοκίνητο που έπεσε στη θάλασσα στο νέο Μώλο Δραπετσώνας.

Οι Αρχές εξετάζουν οπτικό υλικό από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, προκειμένου να διαλευκάνουν το ποια ήταν η πορεία του μοιραίου οχήματος, με οδηγό τη Σοφία Μαυρίκου και συνοδηγό το γιο της, Θοδωρή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τον χαμό του εκδότη, Τάκη Μαυρίκου, τον Ιούνιο του 2016 μέσα στη φλεγόμενη Porsche στην Αττική Οδό, η οικογένεια -και ιδίως η 75χρονη μητέρα του- αντιμετώπιζε ψυχολογικά και οικονομικά προβλήματα. Γι’ αυτό και από τις Αρχές εξετάζεται το σενάριο της αυτοχειρίας.

Περισσότερες απαντήσεις, για τα αίτια θανάτου και για την κατάσταση που βρίσκονταν η ηλικιωμένη οδηγός του μοιραίου οχήματος, θα δώσει η νεκροψία – νεκροτομή (άμεσα) και οι τοξικολογικές εξετάσεις (αργούν πάντα τα αποτελέσματα).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σημαντική βοήθεια στο έργο του ΛΣ δίνει το υλικό που έχει καταγράψει κάμερα ασφαλείας στον νέο Μώλο Δραπετσώνας. Εκεί αποτυπώνεται η πορεία του Mercedes που οδηγούσε η μητέρα του Τάκη Μαυρίκου, καθώς φαίνεται να πέφτει στη θάλασσα χωρίς καμία προσπάθεια να ανακόψει την πορεία του οχήματος, αλλά τουναντίον να επιταχύνει. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το μοιραίο αυτοκίνητο, ίσως και να ξεπερνούσε τα 100χλμ/ώρα. Μάλιστα, φαίνεται ότι η οδηγός είχε κλείσει τα παράθυρα του οχήματος λίγα δευτερόλεπτα πριν τη πτώση στη θάλασσα.

Η Σοφία Μαυρίκου ζούσε σε ένα διαμέρισμα στο Κερατσίνι, όπου μεγάλωσε τα δύο της παιδιά, τον Τάκη και τον Θοδωρή. Ο Θοδωρής έπασχε από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ενώ η Σοφία Μαυρίκου μετά το χαμό του Τάκη Μαυρίκου άρχισε καταρρέει ψυχολογικά. Η γυναίκα και τα παιδιά του εκδότη μετακόμισαν τα τελευταία χρόνια στην επαρχεία από το διαμέρισμα των βορείων προαστίων όπου ζούσαν.