19/10/2021

Η Καλαμάτα κόβει το 5G με τους δημότες να εκφράζουν φόβους για τις επιπτώσεις στην υγεία τους

Την απόφαση να διακοπεί η προγραμματική σύμβαση για τη εγκατάσταση δικτύου 5G στην Καλαμάτα έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία μετά από σχετικά αιτήματα των παρατάξεων της μειοψηφίας. 

Προς την κατεύθυνση αυτή μάλιστα, πίεσαν κάτοικοι της Καλαμάτας που ήθελαν αφενός να ενημερωθούν αλλά και να εκφράσουν την άποψή τους για το θέμα, όπως γράφει η ιστοσελίδα με τοπικά νέα Tharrosnews.gr. αφού αρκετοί εκφράζουν ανησυχίες για τις επιπτώσεις της εγκατάστασης και λειτουργίας του δικτύου στην υγεία τους. 

Η συζήτηση επί του θέματος διήρκησε περισσότερες από τρεις ώρες ενώ ο Δήμαρχος πρότεινε να πραγματοποιηθεί  στη πόλη μια μια ημερίδα στις αρχές Ιανουαρίου για να απαντηθούν οι ανησυχίες τους και οι όποιες αποφάσεις να ληφθούν αργότερα. 

Τελικά, προς ψήφιση κατέβήκαν δύο προτάσεις,  η πρώτη από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, που αναφερόταν σε μη ανανέωση της σύμβασης στις 31/12 και η δεύτερη που ζητούσε τη διακοπή της σύμβασης στο τέλος του χρόνου.

Έπειτα από μια ψηφοφορία, που κράτησε αρκετή ώρα και με εντάσεις, υπερψηφίστηκε η πρόταση της διακοπής με 16 ψήφους, ενώ 13 ψήφους έλαβε η μη ανανέωση.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος οι παρευρισκόμενοι δημότες πανηγύρισαν και χαρακτήρισαν την απόφαση μια πρώτη νίκη.