07/12/2021

Η θυγατέρα της Νατάσας Θεοδωρίδου διαψεύδει τα περί πάρτι με κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη

Ο δικηγόρος Τέλλος Αγαπηνός διένειμε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία διαψεύδονται τα όσα αναφέρθηκαν περί πάρτι της κόρης της τραγουδίστριας Νατάσας Θεοδωρίδου στη Θεσσαλονίκη, όπου φέρεται πως μεταδόθηκε ο κορωνοϊός στους καλεσμένους. 

Η ανακοίνωση του δικηγόρου έχει ως εξής: 

Αναφορικά με τα αναληθή δημοσιεύματα με τίτλο «Η κόρη της Θεοδωρίδου, Χριστιάνα Μπέτα διέσπειρε τον κορονοϊό σε πάρτι στη Θεσσαλονίκη» αναφέρω τα κάτωθι:

1. Η εντολέας μου ουδέποτε διοργάνωσε πάρτι και ουδέποτε διέσπειρε τον ιό COVID-19 σε καλεσμένους της όπως αναληθώς αναφέρεται στο σύνολο του ηλεκτρονικού Τύπου σήμερα. 

2. Η εντολέας μου αποτελεί αριστούχο φοιτήτρια Νομικής του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου, όπου βρισκόταν κατά τις αναφερόμενες ημερομηνίες των  υποτιθέμενων δεξιώσεων που τις καταλογίζονται. 

3. Η εντολέας μου αδίκως κατασυκοφαντείται ότι διέσπειρε τον ιό COVID-19 στη χώρα μας καθότι νόσησε και θεραπεύτηκε από τον ιό στο Ηνωμένο Βασίλειο ούσα α-συμπωματική από τις αρχές του Μαΐου, ήτοι ένα μήνα πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, την 01/06/2020, Σημειώνεται ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί 289 χιλιάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα και 40.883 θάνατοι. 

Αντιλαμβάνεται κανείς τη σοβαρότητα των συκοφαντιών που εξαπολύονται εις βάρος της κ. Μπέτα και της οικογενείας της αναφορικά με ένα τόσο ευαίσθητο ιατρικό ζήτημα, το οποίο η ίδια υπέμεινε μόνη της σε μία χώρα που έχει σημειώσει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.  

4. Η εντολέας μου ουδέποτε παραβίασε τον εγκλεισμό της ούτε βρίσκεται σε ιχνηλάτηση των επαφών της κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ούτε της επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ για παραβίαση της καραντίνας ούτε έχουν αρχίσει  δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους μετέχοντες του υποτιθέμενου πάρτι . Όλα τα ανωτέρω αποτελούν αποδεδειγμένα ψεύδη καθότι η εντολέας μου έχει προβεί σε τεστ αντισωμάτων στην Ελλάδα, σε επαφή με τις αρμόδιες Αρχές, οι οποίες της επιβεβαίωσαν ότι έχει αντισώματα της ασθένειας από την οποία είχε νοσήσει και είχε θεραπευτεί προ ενός μηνός. 

5. Όλες δε οι υποτιθέμενες δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι συγγενικά της πρόσωπα νοσηλεύονται στη εντατική αποτελούν αισχρά ψεύδη και αντιβαίνουν σε κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία, καθότι ουδείς επικοινώνησε με την ίδια ή τους συγγενείς της ώστε να τα διασταυρώσει, ως όφειλε. 

6. Η εντολέας μου σεβόμενη την ανησυχία του κοινού για το κρίσιμο ζήτημα της διασποράς του ιού COVID-19 και προφυλάσσοντας το κοινό από την διασπορά ψευδών ειδήσεων που ήδη έχουν προκαλέσει πανικό στην κοινότητα της Θεσσαλονίκης αδίκως (τουλάχιστον κατά το βαθμό που την αφορά και την εμπλέκει) ενημερώνει τους συντάκτες δημοσιογράφους για τα ανωτέρω αδιαμφησβήτητα γεγονότα ώστε να πράξουν τα δέοντα αποσύροντας τα αναφερόμενα ανακριβή δημοσιεύματα και αποκαθιστώντας μέσω της παρούσας την αλήθεια, θέτει δε τον εαυτό της στη διάθεσή τους για προσωπική επικοινωνία οιαδήποτε στιγμή. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα καταστεί προφανής ο σκοπός κερδοσκοπίας διά της διασποράς αναληθών γεγονότων, ενώ σημειώνεται ότι η ανωτέρω συμπεριφορά τιμωρείται αυστηρά από το άρθρο 191 του νέου Ποινικού Κώδικα: « Διασπορά ψευδών ειδήσεων» : 1. Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή».

Τέλλος Αγαπηνός, Δικηγόρος Αθηνών

Τι λέει το ρεπορτάζ για το περίφημο πάρτι στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης

Η υπόθεση ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή, όταν η εν λόγω φοιτήτρια που είχε νοσήσει από τον Covid-19 ενώ διέμενε στο Λονδίνο, από τις 5 έως τις 20 Μαΐου συγκεκριμένα, επέστρεψε στην Ελλάδα την 1η Ιουνίου και φέρεται πως παραβίασε την καραντίνα για να επισκεφτεί φιλικό σπίτι όπου βρίσκονταν συνολικά 12 άτομα του φιλικού της περιβάλλοντος. 

Μετά τη συγκέντρωση αυτή, αναφέρεται πως και τα 12 άτομα υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορωνοϊό. Τα επτά πρώτα τεστ βγήκαν αρνητικά και αναμένονται τα αποτελέσματα των υπόλοιπων μέσα στην ημέρα, ενώ έχει ξεκινήσει και η ιχνηλάτηση των επαφών της κοπέλας για να διαπιστωθεί αν έχει υπάρξει διασπορά του ιού. Σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV, η φοιτήτρια υποβλήθηκε σε τεστ την 1η Ιουνίου, το οποίο βγήκε αρνητικό, ενώ στη συνέχεια, σε νέο τεστ, μοριακό αυτήν τη φορά, που διενεργήθηκε ύστερα από επιμονή του πατέρα της, βρέθηκε θετική. 

Το οικογενειακό περιβάλλον της κοπέλας διαψεύδει πάντως το γεγονός ότι έκανε πάρτι για την επιστροφή της στην Ελλάδα. Ωστόσο, άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως παραβίασε την καραντίνα 14 ημερών μετά τον επαναπατρισμό της στη χώρα και συμμετείχε σε φιλική συγκέντρωση. Οι πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν πως δεν έχει επιβληθεί πρόστιμο για συγχρωτισμό σε βίλα στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης τις τελευταίες ημέρες. 

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν μέλη της οικογένειας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, η κοπέλα νόσησε στις αρχές Μαΐου από κορωνοϊό όσο ήταν στην Αγγλία με ελαφριά συμπτώματα και μπήκε σε καραντίνα. Όταν έληξε η καραντίνα και με την άδεια των Αρχών επέστρεψε μέσω Σόφιας στην Ελλάδα την Δευτέρα 01 Ιουνίου. Αμέσως πήγε να κάνει τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Το τεστ βγήκε αρνητικό όμως τρεις μέρες μετά με παρότρυνση του πατέρα της προέβη σε μοριακό έλεγχο, ο οποίος έδειξε ελάχιστο ιικό φορτίο κορωνοϊού στη φοιτήτρια. Αμέσως ολόκληρη η οικογένεια τέθηκε σε καραντίνα ενώ τα υπόλοιπα μέλη της έκαναν το σχετικό τεστ το οποίο βγήκε αρνητικό.

Η οικογένεια της φοιτήτριας διέψευσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ότι έφαγε πρόστιμο από τον ΕΟΔΥ επειδή έσπασε την καραντίνα καθώς και ότι έγινε οποιοδήποτε πάρτι στο σπίτι με πυροτεχνήματα και βεγγαλικά, όπως και διακοπές το τριήμερο στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, στο σπίτι φιλοξενήθηκαν, πριν βγουν τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου, τέσσερις φίλες και φίλοι της κοπέλας για να γευματίσουν.

Επίσης, η οικογένεια επιβεβαιώνει, όπως μεταδίδει το Ράδιο Θεσσαλονίκη, ότι μεταξύ των δύο τεστ (του αρνητικού και του θετικού) η φοιτήτρια πήγε σε δύο μαγαζιά στην περιοχή του Πανοράματος, ένα εξ αυτών το κομμωτήριο που ενημέρωσε ο ΕΟΔΥ στην ιχνηλάτηση των επαφών της. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Ράδιο Θεσσαλονίκη μέχρι τώρα όλα τα τεστ κορωνοϊού που έχουν κάνει οι φίλοι της έχουν βγει αρνητικά.

Οι πληροφορίες του GRTimes.gr, συμφωνούν πως πράγματι δεν επιβλήθηκε πρόστιμο στην οικογένεια για τη διοργάνωση πάρτι, και πως στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών της κοπέλας προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί κάποιο κρούσμα.

Δήμαρχος Καϊτεζίδης: Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής διαπιστωμένα ενεργά κρούσματα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη, το θέμα συζητήθηκε χθες Τρίτη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Νίκου Χαρδαλιά με τον δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη ενώ μεταξύ των δύο ανδρών υπήρξε και σημερινή επικοινωνία.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την επαφή των δύο ανδρών το περιστατικό δεν εμπνέει ανησυχία λόγω του χαμηλού ιικού φορτίου στον μοριακό έλεγχο αλλά και της ιχνηλάτησης των επαφών της φοιτήτριας καθώς και της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Όπως δήλωσε στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος είχε διαδοχικές επαφές για το θέμα χθες και σήμερα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, «το ζήτημα διερευνάται από τις αρμόδιες υγειονομικές Αρχές, χωρίς να υπάρχουν μέχρι στιγμής διαπιστωμένα ενεργά κρούσματα».

Με πληροφορίες από Open TV, Ethnos.gr, rthess.gr, grtimes.gr