25/01/2022

Η εξομολόγηση του άγνωστου μάρτυρα του Noor One

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020, 00:55

Η εξομολόγηση του άγνωστου μάρτυρα του Noor One

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσε η επιστολή του άγνωστου μάρτυρα, που όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική «Δίκη στο Open», προσπαθεί απεγνωσμένα επί δύο χρόνια, να δώσει στοιχεία στις ελληνικές δικαστικές Αρχές, για τεράστια υπόθεση διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων, με πλοκάμια στην υπόθεση του Noor One.

Ο κ. Πλιώτας ανέθεσε την υπόθεση στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Ασπρογέρακα, για να διερευνήσει, ποιοί και γιατί εμπόδισαν τον μάρτυρα να καταθέσει το υλικό που έχει στη Δικαιοσύνη, εάν συνδέεται με αυτό η παραίτηση της ανακρίτριας Καλλιόπης Μάντακα από το Δικαστικό Σώμα και η μετεγκατάσταση της σε άλλη ήπειρο, καθώς επίσης, εάν, όσοι συνδέονται με τις παραπάνω πράξεις, έχουν διαπράξει αδικήματα, ώστε να διωχθούν ποινικά.

Για τις καταγγελίες του άγνωστου μάρτυρα, για την υπόθεση του Noor One, έχει ενημερωθεί επίσης και ο εκτελεστικός γραμματέας της Ομάδας Κρατών για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (GRECO) Τζιανλούκα Εσπόζιτο.

Ο άγνωστος μάρτυρας μίλησε στη Μαίρη Μπενέα και στην τηλεοπτική «Δίκη στο Open». Αποκαλύπτει με στοιχεία, καρέ – καρέ, όλες τις επαφές και τις συνομιλίες του με την ανακρίτρια του  Noor One Kαλλιόπη Μάντακα, η οποία λίγο πριν ταξιδέψει εκεί όπου βρίσκετα, για να του πάρει κατάθεση, μυστηριωδώς εγκατέλειψε το Δικαστικό Σώμα και μετανάστευσε στην Αμερική.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020, 01:00