22/01/2022

Η Αντιτρομοκρατική στη Λέρο για την κλοπή στρατιωτικού υλικού

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων συνδράμουν  στις έρευνες για τον κλεμμένο οπλισμό από αποθήκη της Υπηρεσίας Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο.

Από την πρώτη έρευνα των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού προέκυψε ότι λείπουν αντιαρματικά όπλα, χειροβομβίδες και πυρομαχικά, ξυπνώντας μήνες από το περιστατικό κλοπής βαρέως οπλισμού -τις παραμονές Χριστουγέννων του 1989- από τη 17Ν στο Συκούριο της Λάρισας. Γι’ αυτό και κρίθηκε απαραίτητη η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. και η παρουσία κλιμακίων από την Αθήνα, αν και ακόμα δεν υπάρχει καμία υποψία περί τρομοκρατίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχουν σημάδια διάρρηξης στο χώρο που φυλάσσονταν τα πυρομαχικά και τα αντιαρματικά όπλα και αυτό εντείνει την ανησυχία των Αρχών.

Την ίδια ώρα, η καταμέτρηση του οπλισμού συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει κλαπεί και σε τι ποσότητα, ενώ οι αρμόδιοι αξιωματικοί λαμβάνουν καταθέσεις για να προσδιοριστεί ο χρόνος και ο τρόπος που έβγαλαν εξαφανίστηκαν τα όπλα. Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δόθηκε εντολή για να γίνει άμεση καταμέτρηση κάθε όπλου που υπάρχει στο νησί -ακόμα και των σφαιρών.