05/12/2021

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» παρέδωσε ιατρικό εξοπλισμό στο ΑΧΕΠΑ

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020, 12:08

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» παρέδωσε ιατρικό εξοπλισμό στο ΑΧΕΠΑ

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» παρέδωσε ιατρικό εξοπλισμό στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ στο πλαίσιο των δράσεων της για την υγεία την εποχή του Covid-19.

Ειδικότερα, η δωρεά περιλαμβάνει:

  • Σαράντα οκτώ (48) αντλίες SN-S1 συνεχούς έγχυσης φαρμάκων
  • Πέντε (5) εργοστασιακοί πύργοι S1/Α-W100H (15 αντλίες) και
  • 600 σετ έγχυσης φαρμάκου.

Τα μηχανήματα που πρόσφερε η Ένωση "Μαζί για το Παιδί" στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ

Τα ιατρικά μηχανήματα παραδόθηκαν από τον κύριο Ιωάννη Παπαδάτο, Αντιπρόεδρο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» στην Διευθύντρια της ΜΕΘ του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ κυρία Ελένη Γκέκα.

Ο κ. Παπαδάτος, Αντιπρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» σε δήλωση του υπογράμμισε, «Στόχος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» είναι η προάσπιση της υγείας των παιδιών και των οικογενειών τους, όμως τώρα λόγω της πανδημίας Covid-19 αποφασίσαμε να στηρίξουμε τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα παραδώσαμε ιατρικό εξοπλισμό  συνολικού ύψους 54.000 ευρώ στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ. Πιστεύουμε πως είναι  μια «κληρονομιά», η οποία συμβάλλει στην θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας να αντεπεξέλθει στις καθημερινές προκλήσεις ειδικότερα σε αυτή τη δύσκολη εποχή που βιώνουμε. Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς και υποστηρικτές μας που βρίσκονται δίπλα μας σε αυτήν την προσπάθεια».

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης "Μαζί για το Παιδί" Ιωάννης Παπαδάτος κατά την παράδοση με τον Διοικητή του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτη Παντελιάδη, την Διευθύντρια της ΜΕΘ Ελένη Γκέκα και ομάδα γιατρών

Η κυρία Ελένη Γκέκα, Διευθύντρια της ΜΕΘΑ του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ, δήλωσε:

Η προσφορά της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» είναι πολύτιμη προσθήκη στη φαρέτρα της μονάδας μας ειδικά στη δύσκολη και απαιτητική περίοδο που διάγουμε. θα καταστεί πιο ευχερής η νοσηλεία των ασθενών μας και θα διενεργείται πιο αποτελεσματικά κάθε φαρμακευτική παρέμβαση. Με αυτόν τον τρόπο προάγεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και κατά συνέπεια βελτιώνεται το επίπεδο του συστήματος υγείας. Και καλύτερο σύστημα υγείας σημαίνει βελτίωση σε ποιοτικό και ποσοτικό επίπεδο της ζωής τόσο των νοσηλευομένων όσο και των εργαζομένων σε αυτό.

Η συνολική προσφορά του Μαζί για το Παιδί στον τομέα της υγείας στην covid-19 εποχή

Με δωρεά ύψους €470.000, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» σε συνεργασία με το σωματείο-μέλος της «ΠΝΟΗ»-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού», συμβάλλουν στον εξοπλισμό μονάδων εντατικής θεραπείας νοσοκομείων αναφοράς της χώρας για τον COVID19.

Συγκεκριμένα, το «Μαζί για το Παιδί» εξοπλίζει τις ΜΕΘ των 14 νοσοκομείων της χώρας με 52 monitors παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών και 120 αντλίες συνεχούς έγχυσης φαρμάκων, καθώς και αναλώσιμα υλικά με στόχο να συμβάλει στη δημιουργία υποδομών για την υγεία. Μια «κληρονομιά» η οποία θωρακίζει τις ΜΕΘ στις καθημερινές προκλήσεις.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020, 12:08