[current-date]

«Ζητώ συγγνώμη, είμαι εμπειρικός βοτανολόγος»

Με μία εκ των υστέρων συγνώμη, προσπάθησε, ενώπιον του ανακριτή, να «σβήσει» τις συνέπειες των εγκληματικών υποσχέσεων που φέρεται ότι έδινε στους ασθενείς με βαρύ κόστος για τη ζωή τους, ο Νίκος Κοντοθανάσης, ο 47χρονος «ψευτογιατρός» από το εξωτερικό  o οποίος κρίθηκε ήδη προφυλακιστέος.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε  πως δεν είναι  γιατρός και ότι εξαπάτησε τους συγγενείς των θυμάτων παριστάνοντας  το γιατρό. «Ζητώ συγνώμη», φέρεται να είπε, επιχειρώντας να δείξει μετανοιωμένος για όσα φέρεται να διέπραξε, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την κατηγορία, να πεθάνουν τρεις ασθενείς, εκ των οποίων, δύο παιδιά.

Στον ανακριτή ο κατηγορούμενος δήλωσε … εμπειρικός  βοτανολόγος, υποστηρίζοντας ότι ήθελε να βοηθήσει τα παιδιά και τους γονείς τους. Αρνήθηκε ότι τους έπειθε να σταματήσουν τη θεραπεία που ακολουθούσαν, ισχυριζόμενος ότι τα παιδιά είχαν ολοκληρώσει τα θεραπευτικά σχήματα που ακολουθούσαν όταν τα γνώρισε.

Ωστόσο , ομολόγησε ότι πήρε χρήματα, από τους συγγενείς των 3 θυμάτων , δεν πήρε όμως όπως είπε χρήματα από τους υπόλοιπους 45 ασθενείς που καταγράφονται στη δικογραφία. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να υποστήριξε ότι ουδέποτε υποσχέθηκε ότι θα κάνει καλά τους ασθενείς….

Αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή αλλά και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, υποστηρίζοντας ότι η ποσότητα της κάνναβης είναι μικρότερη από αυτή που θέλει ο νόμος για να τυποποιήσει το αδίκημα. Ο κατηγορούμενος προτίθεται μάλιστα να υποβάλλει  αίτημα πραγματογνωμοσύνης για τα ναρκωτικά καθώς ισχυρίζεται ότι η ποσότητα των ναρκωτικών που βρισκόταν στα  θεραπευτικά έλαια του δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των ναρκωτικών. 

Τι ζητούν οι γονείς των ανήλικων θυμάτων

Στο μεταξύ οι γονείς των δύο ανήλικων θυμάτων του ψευτογιατρού, δια μέσω του δικηγόρου τους, Δημήτριου Νικ. Κουσιουρή, ζητούν την «παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου, που δεν δίστασε κατά τρόπο ειδεχθή και αποτρόπαιο να αφαιρέσει τη ζωή των δυο ανήλικων τέκνων μας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Αναλυτικά η κοινή δήλωση των γονεών:

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας: 

Για όλους τους συμπολίτες μας που στέκονται στο πλευρό μας στηρίζοντας μας ηθικά και ψυχικά στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε. 

Για όλους εκείνους που συνέδραμαν αποφασιστικά με τις κομβικές μαρτυρίες τους και τα καταλυτικά στοιχεία που εισέφεραν κατά το στάδιο της πολύμηνης  αστυνομικής έρευνας, ξεπερνώντας τους φόβους τους, προκειμένου να εντοπισθεί ο κατηγορούμενος και να αποκαλυφθεί η ολέθρια για τα τέκνα μας και εξαιρετικά επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο δράση του.  

Δηλώνουμε την ευγνωμοσύνη μας για το επαγγελματισμό, τη μεθοδικότητα και τη διακριτικότητα με την οποία έδρασε το στελεχιακό δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας υπό τη συνεχή εποπτεία της Εισαγγελικής Αρχής. 

Θεωρούμε αναγκαία και επιβεβλημένη τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες ο άσχετος με την ιατρική επιστήμη κατηγορούμενος κατόρθωσε, κατά παράβαση κάθε απαγορευτικής διάταξης και θεσπισμένου πρωτοκόλλου, να παρεισφρήσει στο ιατρικό προσωπικό πασίγνωστων διαγωνιστικών κέντρων, ενεργώντας «ιατρικές πράξεις», απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση του διοικητικού, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού αυτών, γεγονός καταλυτικό για την εμπέδωση του αισθήματος εμπιστοσύνης προς το άτομό του εκ μέρους μας. 

Πιστεύουμε ότι η ποινική διαδικασία που μόλις ξεκίνησε, θα οδηγήσει στην παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου, που δεν δίστασε κατά τρόπο ειδεχθή και αποτρόπαιο να αφαιρέσει τη ζωή των δυο ανήλικων τέκνων μας, τα οποία μέχρι την εμφάνιση του τελευταίου στη ζωή τους, ήταν απόλυτα λειτουργικά με πολλές δυνατότητες όχι μόνο διατήρησης του ελέγχου των ασθενειών τους αλλά και επικράτησης στη μάχη για το ύψιστο αγαθό, αυτό της ζωής. 

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στο θεσμό που αποτελεί το έσχατο και συνάμα υπέρτατο καταφύγιο δικαίωσης και προστασίας κάθε αδίκως δοκιμαζόμενου πολίτη».