29/11/2021

Επιστολή της ΔΟΕ στον Αυγενάκη για το νέο νόμο

Όσον αφορά στο μείζον θέμα του νέου νόμου, η ΔΟΕ υποστηρίζει πως  δεν θα έπρεπε να ισχύει η αναδρομικότητα για τα ηλικιακά όρια που ψηφίστηκαν. Ωστόσο, πρόκειται για μία άποψη που έχει καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα, αφού δεν μπορεί να επέμβει σε τέτοια ζητήματα.

Η επιστολή της ΔΟΕ:

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή απέστειλε σήμερα επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, σε απάντηση εκείνης της 12ης Νοεμβρίου, με την οποία ενημερωνόταν επίσημα για τις διατάξεις του νόμου 4639/2019.

Η ΔΟΕ εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες και την εκτίμησή της για την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματός της περί μετατροπής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε ΝΠΙΔ.

Επιπλέον, με σεβασμό προς τις ρυθμίσεις για τα όρια ηλικίας και θητειών των μελών των ΔΣ Ομοσπονδιών και εν όψει του νέου αθλητικού νόμου, προτείνει να συνεχιστεί ο διάλογος με την ΕΟΕ και τις Εθνικές Ομοσπονδίες, προκειμένου να αποσαφηνιστούν όποια ζητήματα τυχόν ανακύπτουν.

Τέλος, στην απαντητική επιστολή της ΔΟΕ, αναφέρεται η άποψη ότι οι ψηφισμένες προ πέντε εβδομάδων διατάξεις δεν θα έπρεπε να ισχύουν αναδρομικά, προκειμένου να είναι απαλότερη η μετάβαση στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται.

Επισημαίνουμε ότι ο διάλογος για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο έχει ξεκινήσει, όπως είναι γνωστό εδώ και ημέρες και όλη η αθλητική οικογένεια έχει κληθεί να καταθέσει τις προτάσεις της. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σε αυτή τη διαδικασία συμμετέχει και η ΔΟΕ.

Photo Credits: Eurokinissi

Πηγή sport24.gr