30/07/2021

Επιβεβαιώθηκαν 40 νέα κρούσματα στη χώρα

Παρακολουθήστε σε ζωντανή σύνδεση τις σημερινές έκτακτες ανακοινώσεις στο υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά.

 

 

 

 

Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα, Παρασκευή 15 Μαΐου, είναι 40 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.810, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του εκπρόσωπου του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα. Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, τα 35 από τα 40 ανακοινωθέντα κρούσματα σχετίζονται με ήδη γνωστή συρροή κρουσμάτων, δηλαδή καταγράφονται στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας.

Από τα κρούσματα, το 55% είναι άνδρες ενώ τα 612 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 1.452 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 23 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ 90 έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε τέσσερις νέους θανάτους από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 160. Εκ των θανόντων οι 43 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες ενώ η μέση ηλικία τους είναι τα 75 έτη. Το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουν ληφθεί 120.015 κλινικά δείγματα.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 72 έτη, ενώ το 96%, έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών. Οι 10 εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παίρνοντας τον λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως από την προσεχή Δευτέρα θα απελευθερωθεί η μετακίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα, την Κρήτη και την Εύβοια.

Υπενθυμίζεται πως πλέον η ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας θα μεταδίδεται ζωντανά κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες θα δίνεται γραπτώς. Σήμερα, πρόκειται για έκτακτη ενημέρωση, καθώς αναμένεται να ανακοινωθούν τα πρωτόκολλα στις μεταφορές αλλά και το υγειονομικό πλαίσιο για την «επανεκκίνηση» στον τουρισμό.