22/10/2021

Επεισόδια στη μαθητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια σημειώθηκαν στη μαθητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Με κεντρικό σύνθημα «Στους δρόμους είναι οι μαθητές, έξω από τα σχολεία μας οι πολυεθνικές», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι την Πλατεία Συντάγματος.

Επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από τη Βουλή, όταν ομάδα αγνώστων συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις, ρίχνοντας πέτρες και βόμβες μολότοφ, ενώ προκάλεσαν και φθορές σε στάσεις λεωφορείων. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών. 

Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις αλλαγές που προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η θέσπιση ορίου εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Στις κινητοποιήσεις των μαθητών συμμετείχαν, με καλέσματά τους, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, όπως η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, καθώς και η Β′ ΕΛΜΕ Αθήνας και Γ‘, Δ‘, Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

H πορεία έχει ολοκληρωθεί. 

Βρέθηκε σάκος γεμάτος με μολότοφ

 Σε μία σύλληψη και πέντε προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία Ομονοίας, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Οι αστυνομικοί οδήγησαν στη ΓΑΔΑ πέντε νεαρούς, εκ των οποίων ο ένας τελικά συνελήφθη για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Επίσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν ένα σακίδιο από την πλατεία Ομονοίας, το οποίο βρέθηκε παρατημένο. Στο εσωτερικό του υπήρχαν πέντε μολότοφ έτοιμες για χρήση.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)