25/01/2022

Επίθεση στο σπίτι Φλαμπουράρη – Έσπασαν το αυτοκίνητο του γιου του

Επίθεση με στόχο το αυτοκίνητο του γιου του βουλευτή και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκου Φλαμπουράρη, εξαπέλυσαν άγνωστοι, έξω από το σπίτι της οικογένειας στην οδό Βουλγαροκτόνου στα Εξάρχεια.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε σπασμένο από το γιο του κ. Φλαμπουράρη, στο σημείο που το είχε σταθμεύσει έξω από το σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι δεν υπήρχε Αστυνομία στο σημείο, καθώς τους τελευταίους μήνες το σπίτι δεν φυλάσσεται, σε αντίθεση με το παρελθόν.

Πηγές από το περιβάλλον του πρώην υπουργού καταγγέλλουν ότι το σπίτι έχει μείνει αφύλακτο από τότε που ανέλαβε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Και αυτό παρά το γεγονός ότι το σπίτι αποτελεί στόχο.

Υπενθυμίζεται ότι η οικία της οικογένειας Φλαμπουράρη έχει γίνει επανειλημμένα στο παρελθόν στόχος κουκουλοφόρων με μολότοφ. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις το θέμα έπαιρνε και πολιτικές διαστάσεις.

Μία από τις τελευταίες επιθέσεις είχε γίνει πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν περίπου 20 κουκουλοφόροι εκτόξευσαν μολότοφ στην οδό Βουλγαροκτόνου, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Από την πλευρά τους, πηγές από την Αστυνομία επιβεβαιώνουν το περιστατικό, αφήνοντας, ωστόσο, να εννοηθεί ότι μπορεί και να πρόκειται και για επίθεση από κάποια συμμορία που σπάει αυτοκίνητα στην περιοχή για να κλέψει αντικείμενα από το εσωτερικό τους.