19/10/2021

Επίθεση με βιτριόλι: Συνεργάζεται πλέον η 34χρονη με τις Αρχές

Zougla Newsroom

Στον 4ο όροφο ενός παλιού κτηρίου στην οδό Θήρας στην Κυψέλη, όπου στεγάζεται η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, μια ομάδα αστυνομικών εδώ και είκοσι δυο μέρες δεν βλέπει τηλεόραση, δεν σερφάρει στο διαδίκτυο, δεν διαβάζει εφημερίδες και δεν ακούει ραδιόφωνο. Ίδια εικόνα και επτά χιλιόμετρα μακριά, στην οδό Λασκαρίδου, όπου στον πρώτο όροφο στεγάζεται το Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας. Είναι οι δυο υπηρεσίες της αστυνομίας που ασχολούνται με την υπόθεση που έχει «τρελάνει» το διαδίκτυο και την τηλεόραση, την «επίθεση με το βιτριόλι στην 34χρονη».

Η συγκεκριμένη ομάδα των αστυνομικών δεν λειτουργεί με τηλεοπτικούς χρόνους και δεν περιμένει καταιγιστικές εξελίξεις όπως στο CSI Athens, όπου οι ερευνητές – συνάδελφοι τους έχουν όλα τα στοιχεία στην οθόνη του τηλεφώνου τους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Με απλά λόγια, δεν έχουν τελειώσει την επεξεργασία των χιλιάδων δεδομένων από τις εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, με τον αριθμό των 10.000 που γράφτηκε να μην προκύπτει από πουθενά. Δεν έχουν ακόμα τοποθετήσει στο σημείο της επίθεσης το άτομο, που έκανε το τηλεφώνημα, με ή χωρίς τηλεκάρτα στην εταιρεία ραδιοταξι, κάτι που όμως πολύ θα ήθελαν.

Δεν είναι ακόμα εντελώς σίγουροι ότι το τηλεφώνημα προς την εταιρία ραδιοταξί το έκανε η γυναίκα που έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη, παρά το γεγονός ότι πολλά ΜΜΕ με «αποκλειστικές πληροφορίες αποκάλυψαν» ότι η «Ιωάννα αναγνώρισε την φωνή της γυναίκας που άκουσε». Εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο το τηλεφώνημα να έγινε από άλλο άτομο.

Το κεντρικό πρόσωπο της απίστευτης υπόθεσης, η 34χρονη Ιωάννα, δείχνει τις τελευταίες μέρες, ότι θέλει πραγματικά να βοηθήσει να βρεθεί το πρόσωπο που με την πράξη του άλλαξε την ζωή της αλλά η σωματική και ψυχολογική της κατάσταση δεν είναι «σύμμαχος» των αστυνομικών. Επίσης, φαίνεται ότι όσα έχει πει στους αστυνομικούς, μέχρι αυτή την ώρα, να μην βοηθούν στην έρευνα καθώς δεν οδηγούν πουθενά.

Παρά τις «μαρτυρίες – φωτιά» αυτοπτών μαρτύρων που καθημερινά αποκαλύπτουν «νέα στοιχεία» για την υπόθεση, δεν έχουν στα χέρια τους κάποια αξιόπιστη που πραγματικά να τους οδηγήσει στην ταυτότητα της γυναίκας που έριξε το βιτριόλι. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι χαρακτηριστική περίπτωση κατοίκου της περιοχής που μιλώντας σε δημοσιογράφους περιέγραψε λεπτομέρειες αλλά όταν κλήθηκε να καταθέσει υποστήριξε ουσιαστικά ότι «δεν έχει δει τίποτα».

Οι αστυνομικοί, αν και στην αρχή της έρευνας θεωρούσαν ότι η μεγάλη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση θα μπορούσε να τους βοηθήσει είτε με μαρτυρίες είτε με κάποιο βίντεο, φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη παρά την μεγάλη διάθεση του κόσμου. Μάλιστα, εκφράζουν ανησυχίες οι «δημοσιογραφικές αποκαλύψεις» να έχουν οδηγήσει την «γυναίκα με το βιτριόλι» να καταστρέψει στοιχεία που ούτε καν τα είχε φανταστεί και σε μια π.χ. έρευνα που θα γινόταν στο σπίτι της να τα ανακάλυπταν.

Ωστόσο, δεν απομακρύνονται από το στόχο τους, μελετούν και ξαναμελετούν τα στοιχεία που συγκεντρώνουν και προσπαθούν να βρουν το «μοιραίο λάθος» που έκανε η «γυναίκα με το βιτριόλι» ώστε να την εντοπίσουν.