20/10/2021

Εξάρχεια: Ενοικίαση σπιτιού για επεισόδια

Oταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν χθες, Δευτέρα, σε διαμέρισμα στην οδό Στουρνάρη 4 στα Εξάρχεια για να κάνουν έρευνα για τον εντοπισμό πολεμοφοδίων, αντίκρισαν άδεια δωμάτια. Μπροστά τους έβλεπαν ένα διαμέρισμα, που θύμιζε σπίτι το οποίο μόλις έχει νοικιαστεί και δεν έχει μεταφερθεί σε αυτό κανένα έπιπλο.

Από την έρευνα προέκυψε ότι πράγματι το διαμέρισμα είχε νοικιαστεί μόλις δύο ημέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στόχος των ενοικιαστών ήταν να χρησιμοποιηθεί ως «ορμητήριο» για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στις 17 Νοεμβρίου αλλά και ως «κρυψώνα» για άτομα που θα συμμετείχαν σε επεισόδια. Στο διαμέρισμα βρέθηκαν τρεις κροτίδες, ένα ναυτικό καπνογόνο, πέτρες και οχτώ αντιασφυξιογόνες μάσκες. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο Έλληνες, οι οποίοι βρίσκονταν εντός του σπιτιού.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο ένας από αυτούς είναι φοιτητής και ο άλλος ιδιωτικός υπάλληλος, ενώ κανείς τους δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Το γεγονός, πάντως, ότι το διαμέρισμα νοικιάστηκε δύο ημέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου προβληματίζει τις Αρχές, καθώς – εάν πράγματι επιβεβαιωθεί ότι η μίσθωση έγινε για την πρόκληση επεισοδίων – θα πρόκειται για μία νέα μέθοδο στα Εξάρχεια. Το γεγονός βέβαια ότι το «κόλπο» ανακαλύφθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. εκτιμάται ότι δεν θα περάσει απαρατήρητο σε αυτούς που ενδεχομένως θελήσουν να το επαναλάβουν ενόψει των επόμενων συγκεντρώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.