27/07/2021

Εντοπίστηκαν 12 κρούσματα κορωνοϊού σε πτήση από Κατάρ – Σε καραντίνα και οι 91 επιβάτες

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020, 18:25

Εντοπίστηκαν 12 κρούσματα κορωνοϊού σε πτήση από Κατάρ – Σε καραντίνα και οι 91 επιβάτες

Σήμερα, Τρίτη 2 Ιουνίου, ανακοινώθηκαν 19 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, μέσω ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ. Τα 12 από τα νέα αυτά περιστατικά αφορούν εισαγόμενα κρούσματα, ταξιδιώτες που αφίχθηκαν με πτήση από το εξωτερικό. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, πρόκειται για πτήση από Ντόχα. Οι 91 επιβάτες της εν λόγω πτήσης έχουν μπει σε καραντίνα, ενώ οι πτήσεις από Κατάρ αναστέλλονται προσωρινά. 

Ολόκληρη η ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας: 

Στη χθεσινή πτήση της Qatar Airlines, από την Ντόχα προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», βρέθηκαν 12 θετικά δείγματα κατόπιν της διενέργειας του προβλεπόμενου ελέγχου για τη νόσο Covid-19 που πραγματοποιήθηκε στους 91 επιβαίνοντες από τα υγειονομικά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Εννέα (9) από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο (2) Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα (1) άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.

Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, όλοι οι επιβάτες είχαν μεταφερθεί μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου και θα παραμείνουν οι μεν θετικοί για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι, των οποίων το τεστ ήταν αρνητικό, για 7 ημέρες ως στενές high και low risk επαφές, σύμφωνα και με τις οδηγίες του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Στους αρνητικούς θα επαναληφθεί το τεστ μετά την παρέλευση του 7ημέρου.

Επίσης, ανακοινώνουμε ότι μετά τα παραπάνω επιδημιολογικά δεδομένα οι πτήσεις από και προς το Κατάρ αναστέλλονται έως και τις 15 Ιουνίου 2020.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020, 18:29