29/11/2021

Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στον Έβρο

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020, 20:13

Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στον Έβρο - Αναχωρούν για τα σύνορα 400 αστυνομικοί

Την έκτακτη ενίσχυση της ελληνοτουρκικής μεθορίου με 400 άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων αποφάσισε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Οι 400 αστυνομικοί αναμένεται να μετακινηθούν άμεσα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας στα σύνορα του Έβρου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ethnos.gr το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε να ενισχύσει τις διμοιρίες των ΜΑΤ, μετά τη λήξη του συναγερμού για τον κορωνοϊό στον Έβρο αλλά και την αλλαγή των δυνάμεων που βρίσκονταν μέχρι τώρα στη συνοριακή γραμμή, καθώς έληξε η τρίμηνη απόσπαση των αστυνομικών που βρίσκονταν στην περιοχή και θα πρέπει να αντικατασταθούν με νέες.

Παράλληλα θα διπλασιαστούν οι διμοιρίες από δυνάμεις που θα φθάσουν στον Έβρο από όλη τη χώρα. Ήδη εκδόθηκε η πρώτη διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για τη μετακίνηση στον Έβρο συνολικά 125 αστυνομικών, καθώς όπως αναφέρεται στη διαταγή, γίνεται λόγος «για ενδεχόμενη μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών».

Ειδικότερα, από τις 10 διμοιρίες που υπάρχουν σήμερα στη συνοριακή γραμμή βαθμιαία θα γίνουν 20, ενώ θα προστεθούν και άλλοι 100 αστυνομικοί από όλες τις Διευθύνσεις της χώρας, ώστε να ενισχύσουν την ήδη μόνιμη δύναμη των 750 ανδρών ενώ στο σημείο βρίσκεται και 100μελής δύναμη της Frontex.

Επίσης, θα ενισχυθούν οι περιπολίες έτσι ώστε αν υπάρξει μια ενδεχόμενη μαζική είσοδος μεταναστών να υπάρχουν διαθέσιμες δυνάμεις σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κατάσταση.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Μαΐου 2020, 20:13