07/12/2021

ΕΛ.ΑΣ.: Προσοχή στους «λογιστές» που μοιράζουν επιστροφές φόρου

Μετρ… στις απάτες με θύματα ηλικιωμένους ήταν ένας 40χρονος Ελληνας, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία για εξαπάτηση ηλικιωμένων με το πρόσχημα της διεκπεραίωσης φορολογικών εκκρεμοτήτων.

Ο 40χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω το πρωί της 14ης Ιανουαρίου στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Οι αστυνομικοί τον «τσίμπησαν» την ώρα που προσπαθούσε να πείσει μία γυναίκα να του δώσει χρήματα ως εγγύηση επιστροφής φόρου. Η άτυχη γυναίκα σάστισε από το βομβαρδισμό ψεύτικων πληροφοριών που τους έδινε ο απατεώνας και σώθηκε χάρη στην παρέμβαση ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έφτασαν στο σημείο ύστερα από κλήση πολίτη.

Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος, με τη βοήθεια συνεργού του, έκανε συστηματικά απάτες. Συγκεκριμένα κινούνταν με αυτοκίνητο και εντόπιζαν πεζούς ηλικιωμένους την ώρα που επέστρεφαν στα σπίτια τους σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Οι επιτήδειοι προσποιούνταν τους λογιστές συγγενικών τους προσώπων και τους έπειθαν ότι δικαιούνται επιστροφή χρηματικών ποσών από την Εφορία, με την προϋπόθεση να τους καταβάλουν άμεσα χρηματικό ποσό ή χρυσαφικά ίσης αξίας, ως εγγύηση .

Στην κατοχή του 40χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μπλοκ αποδείξεων, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα. Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν επιπλέον δύο περιπτώσεις απάτης στην Μεταμόρφωση και στο Ηράκλειο Αττικής. Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι ο 40χρονος έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψη για την διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων σε όλη την ελληνική Επικράτεια.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Οι αστυνομικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς έχει παρατηρηθεί από καταγγελίες ότι ο 40χρονος δεν είναι ο μόνος απατεώνας που «χτυπά» με τον ίδιο τρόπο ηλικιωμένους.