01/12/2021

ΕΛ.ΑΣ: Από την κερκίδα των οργανωμένων της ΑΕΚ οι εμπρηστές του περιπολικού στο ΟΑΚΑ

Σε ανακοινώσεις σχετικά με τον εμπρησμό περιπολικού οχήματος της αστυνομίσας στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ, κατά τη διάρκεια της ΑΕΚ – Ολυμπιακός την περασμένη Κυριακή, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ, διευκρινίζοντας πως οι δράστες προήλθαν από την από τη θύρα των οργανωμένων οπαδών της γηπεδούχου ομάδας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον διοικητή της Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρης «στις 20:30 περίπου 30 άτομα που βγήκαν από τη θύρα των οργανωμένων οπαδών της γηπεδούχου ομάδας, εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά περιπολικού του οικείου Αστυνομικού Τμήματος, θέτοντας σε προφανή κίνδυνο τους αστυνομικούς που επέβαιναν ως πλήρωμα στο περιπολικό.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την ώρα που το περιπολικό κινείτο στον εξωτερικό περίβολο της αθλητικής εγκατάστασης, με τους δράστες να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες τύπου full-face και κράνη μηχανής.

Στο περιστατικό επενέβησαν αστυνομικοί της Υ.Α.Τ., οι οποίοι δέχθηκαν και αυτοί σφοδρές επιθέσεις με ρίψεις μολότοφ, φωτοβολίδων χειρός, πετρών και άλλων αντικειμένων, προτού οι δράστες διαφύγουν προς τις θύρες του γηπέδου.

Το υπηρεσιακό αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ λόγω της υψηλής θερμοκρασίας από την καύση του προκλήθηκαν φθορές σε τρία παρακείμενα οχήματα ιδιωτών».

Στο σημείο του περιστατικού, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ενεργοποιημένο καπνογόνο, τέσσερις ενεργοποιημένες φωτοβολίδες χειρός και υπολείμματα μολότοφ, με δύο στόμια γυάλινων μπουκαλιών στο ένα εκ των οποίων είχε προσαρμοστεί πανί εμποτισμένο με καύσιμη ύλη.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανάλαβε η αρμόδια Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στο πλαίσιο των ερευνών προχωρήσε στην ταυτοποίηση και τον εντοπισμό τριών από τους δράστες που συμμετείχαν στην επίθεση. Πρόκειται για δύο Ελληνες και έναν ανήλικο αλλοδαπό, οι οποίοι το βράδυ της Πέμπτης (30 Ιανουαρίου) προσήχθησαν από το στάδιο Ο.Α.Κ.Α. και κατά την εξέτασή τους αποδέχτηκαν τις πράξεις τους.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 πλαστικά μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, 6 κροτίδες, φωτοβολίδα χειρός, αναδιπλούμενο μαχαίρι, αυτοκόλλητο με επιγραφή και κουκούλα τύπου full face.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη για την κατοχή των παραπάνω αντικειμένων και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων δραστών συνεχίζονται.